Pardubice: Pozor na falešnou sbírku

27.04.2013 16:02

Na dobré jméno pardubického Sdružení pro ranou péči útočí podvodnice, která v Pardubicích vybírá peníze a zaštiťuje se přitom charitativní sbírkou v jeho prospěch. Sdružení již podalo trestní oznámení pro podezření z podvodného jednání.

Pardubice: Pozor na falešnou sbírku
Foto: pardubice.eu
Popisek: Pardubická radnice

Na ženu středního věku, která se v současné době pohybuje po Pardubicích a údajně sbírá peníze na ranou péči, upozornili sdružení rodiče dětí, kterým sdružení pomáhá. „Žádnou sbírku neorganizujeme. Kdokoli na základě tohoto tvrzení vybírá peníze, poškozuje nejen kredit služby rané péče, ale kompromituje samotnou ideu veřejných sbírek,“ řekla Blanka Brandová, jednatelka občanského sdružení pomáhajícího rodinám dětí s ohroženým vývojem a dětí postižených.

Že jde skutečně o fiktivní akci potvrzuje i seznam veřejných sbírek, který vede na webu ministerstvo vnitra. Žádná sbírka ve prospěch jakékoli pardubické organizace působící v sociální oblasti zde uvedena není. Dárci, kteří nechtějí v pouličních sbírkách podporovat nepoctivce, by měli přemýšlet o tom, komu dar dávají a zda skutečně poslouží účelu, pro jaký je žádán. „Ti, kteří, vybírají peníze, ať už na cokoli, musí být od pořadatele sbírky vybaveni plnou mocí obsahující nejen jejich nacionále, ale také údaje o právnické osobě, která sbírku pořádá, včetně osvědčení krajského úřadu. Tím by se měli výběrčí na požádání prokázat,“ řekla Iva Bartošová, pověřená řízením sociálního odboru magistrátu.  „Kasičky, do nichž se vybírá, musejí být řádně zapečetěné,“ dodala.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pardubice.eu

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

22:09 Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

Dobrá zpráva pro peněženky téměř čtyř tisíc nájemníků městských bytů. Radnice jim vrátí rekordní pře…