Pardubice: Školky s dětmi počítají také o prázdninách

04.07.2021 6:33

Pardubické mateřské školy zůstávají pro děti otevřeny také o prázdninách a stejně jako v loňském roce v rozšířenějším režimu. Město po dohodě s vedením mateřských škol reaguje na omezení provozu způsobená pandemií covid-19, která školky opět na nějaký čas uzavřela.

Pardubice: Školky s dětmi počítají také o prázdninách
Foto: pardubice.eu
Popisek: Pardubická radnice

„Při plánování provozu v mateřských školách zřizovaných statutárním městem Pardubice v měsících červenci a srpnu jsme primárně vycházeli z provozních možností jednotlivých zařízení, personální zajištění a aktuální epidemickou situaci nevyjímaje. Oproti předchozím rokům, kdy byly školky otevřené o prázdninách 3 týdny, se město jako zřizovatel snažilo v maximální možné míře vyjít vstříc potřebám rodičů a otevřít stejně jako v loňském, tak i letošním roce školky na 5 týdnů, samozřejmě kromě těch zařízení, v nichž budou během léta probíhat různé opravy a rekonstrukce,“ informuje náměstek primátora pro školství Jakub Rychtecký a dodává, že rodiče najdou seznam otevřených mateřských škol a jejich prázdninový provoz na webu města. Pokud rodiče potřebují z vážných rodinných důvodů zajistit hlídání svých ratolestí na delší dobu, řeší to s rodičem individuálně vedení jednotlivých mateřských škol.

Během července je pro předškoláčky otevřeno 15 pracovišť a stejný počet zařízení bude pro děti otevřen také v srpnu, vždy tak, aby v rámci každého školského obvodu byla otevřena alespoň jedna mateřinka. V týdnu od 30. srpna 2021 již budou v provozu všechny mateřské školy, opět vyjma těch, v nichž budou ještě probíhat stavební práce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Písek: Na náplavce začaly vyrůstat první dvě sochy z písku

7:04 Písek: Na náplavce začaly vyrůstat první dvě sochy z písku

Sochaři začali ve středu pracovat na prvních dvou obřích pískových sochách. Ráno nákladní auto přive…