Pardubice: Studenti nabídli svůj pohled na budoucnost nevyužitých kasáren

02.07.2018 17:30

Šestnáct seminárních prací, na téma možnost využití Masarykových kasáren, představili vedení města Pardubic studenti Vysokého učení technického Brno. Z prezentace, doplněné o modely toho, jak by toto území o rozloze více než 8 ha mohlo v budoucnu vypadat, vyplynulo, že většina studentů stavební fakulty by preferovala vybudování nového obytného celku.

Pardubice: Studenti nabídli svůj pohled na budoucnost nevyužitých kasáren
Foto: pardubice.eu
Popisek: Pardubická radnice

Ten by se měl skládat jak z bytových domů, tak zástavby drobnější, například řadových rodinných domů, vše doplněné zelení i veřejným prostranstvím - náměstím. Součásti prací je i analýza ploch pro bydlení, z které vychází, že v daném, celku by mohlo bydlet a žít až 3000 obyvatel Pardubic. Ta prezentace byla naprosto úžasná.  Některé nápady nám zcela jistě pomohou při dalším rozhodování o tom, jak s tímto územím naložit,“ řekla náměstkyně primátora Helena Dvořáčková.

Většina studentských prací počítá s demolicí stávajících budov a využitím 80 procent území pro bydlení. Studenti ve svých pracích neopomněli ani zelené plochy, kontaktní místa, v parteru by měly být umístěny objekty občanské vybavenosti, jeden z návrhů počítá i s kostelem. „Dopravu by studenti vedli po obvodě bloku s tím, že parkování by umístili zejména do podzemí a pro vstup mezi bloky domů by preferovali pěší a cyklistickou dopravu. Každá z prací má svůj osobitý charakter ale všem je společná preciznost vypracování,“ přiblížila práce studentů vedoucí útvaru hlavního architekta Zuzana Kavalírová. Veřejnost se bude moci s pracemi studentů seznámit v září, kdy budou vystaveny.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

20:27 Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

Autobusové spojení mezi Aší a německým Selbem začne fungovat od pondělí 13. května 2024.