Pardubice: Veřejnost o parkování u lihovaru nepřijde

31.01.2018 13:05

Veřejnost bude i v tomto roce moci nadále využívat bezplatné parkování v areálu bývalého lihovaru. Vedení města podepsalo s majitelem pozemků, společností SALER s.r.o., nájemní smlouvu platnou od 1. března 2018. Oproti smlouvě předchozí se mění výpovědní lhůta, která je nyní zkrácena ze šesti měsíců na jeden.

Pardubice: Veřejnost o parkování u lihovaru nepřijde
Foto: pardubice.eu
Popisek: Pardubická radnice

Výše nájmu, kterou budou Pardubice vlastníkovi platit, zůstává stejná. „Město bude společnosti SALER platit stejnou částku, jako tomu bylo v případě předchozí smlouvy, tedy 90 000 korun měsíčně. Veřejnost však bude moci využívat parkoviště i nadále zcela zdarma,“ podotýká náměstkyně primátora zodpovědná za územní plánování a investice Helena Dvořáčková.

Město si tento areál od majitele pronajalo v roce 2014 pro případ, že by došlo k zpoplatnění parkoviště u hypermarketu Albert. Smlouva, kterou nový vlastník areálu s městem uzavřel, je podepsána na dobu neurčitou, s měsíční výpovědní lhůtou.

Parkování v areálu lihovaru je časově neomezené a zdarma. „Jsem rád, že se s novým vlastníkem podařilo dohodnout. Parkoviště se zhruba 400 parkovacími místy využívají zejména ti, kteří pak dále pokračují například do zaměstnání vlakem či linkovými autobusy. Je ale potřeba počítat s tím, že jednou tady možnost parkování skončí. To by měl vyřešit parkovací dům, s jehož výstavbou se počítá v rámci realizace terminálu JIH a který bude s nádražím propojen lávkou přes kolejiště,“ doplňuje slova náměstkyně primátor Pardubic Martin Charvát.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…