Pardubice se vracejí k vítání občánků

09.10.2021 8:35 | Tisková zpráva

Pardubice se vracejí k tradici vítání nových občánků. Slavnostní obřad, kterého se po řadu let účastnily celé rodiny nově narozených dětí, přerušila před téměř dvěma lety koronavirová pandemie. Zatím město vyhlásilo tři termíny na druhou polovinu listopadu, rodiče, kteří mají o tento slavnostní akt zájem si mohou konkrétní termíny domlouvat již nyní.

Pardubice se vracejí k vítání občánků
Foto: pardubice.eu
Popisek: Pardubická radnice

„Zatím jsme vybrali tři termíny, budou to vždy úterky od 16. do 30. listopadu. Další budeme teprve domlouvat, připadnou pravděpodobně až na jaro, neboť v zimě, v období chřipek, se vítání, s ohledem na to, že jde o malé děti, nekonalo. A po zkušenostech z posledních dvou let je třeba zdůraznit, že při volbě nových termínů bude záležet i na aktuální epidemiologické situaci,“ konstatovala vedoucí matriky pardubického magistrátu Lucie Potocká.

O vítání dětí do života je mezi rodinami stále velký zájem. Slavnostní přijetí do společenství Pardubáků pak rodině připomíná pamětní list, dítěti pak přívěsek - zlatá podkovička jako symbol štěstí, ale také jeho domovského města, které má ve znaku polovinu koně. Před vypuknutím pandemie město vítalo do rodiny Pardubáků ročně kolem 500 dětí do jednoho roku věku. Onemocnění Covid- 19, respektive právě nařízená hygienická opatření, přerušily tuto tradici již na jaře loňského roku. Město se ji pokusilo obnovit loni v září, ale kvůli šíření onemocnění muselo po zhruba 14 dnech vítání opět zrušit. Vzhledem k tomu bude rodičům dána možno přivítat i děti starší jednoho roku. Konkrétně do 18 měsíců po narození. Konkrétní datum i hodinu vítání si mohou rodiče dohodnout na telefonu 466 859 661 (Miroslava Robovská), nebo na e-mail adrese miroslava.robovska@mmp.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

10:23 Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

Olomouc provoněly tvarůžkové speciality. Festival byl rekordní co do počtu prodávajících i návštěvno…