Pardubická radnice spouští informační linku

19.04.2018 15:48

Pardubická radnice spouští od května vlastní informační call centrum. Operátorky provedou občana nečekanými situacemi a pomohou mu s orientací v úředních záležitostech.

Pardubická radnice spouští informační linku
Foto: pardubice.eu
Popisek: Pardubická radnice

Poradí s řešením různých životních situací, nasměrují jej na konkrétního pracovníka radnice či potřebné formuláře. City Helpdesk bude zatím fungovat na stejném čísle jako ústředna magistrátu a operátorky budou občanům k dispozici po celou provozní dobu úřadu.

„ Předpokládáme, že zájem o tuto službu se bude zvyšovat postupně. Naším cílem je, aby v budoucnu co nejvíce klientů získalo požadované informace už na našem call centru, a tedy aby nemuseli být dále přepojováni na jednotlivá pracoviště magistrátu,“ řekl tajemník magistrátu Michal Zitko.  „Nicméně pokud se na City Helpdesk obrátí někdo se specifickým, nebo odborným dotazem, bude operátorkou přepojen na úředníka schopného poskytnout požadované informace,“ doplnil vedoucí kanceláře tajemníka Jiří Turek.

City Helpdesk nabízí lidem rychlou pomoc při řešení životních situací, ať už se jedná o výměnu občanského průkazu, přepis vozidla, nebo třeba získání stavebního povolení. Operátorky občanům telefonicky poradí i v otázkách různých poplatků, pokut a plateb či v případě potřeby sociální pomoci, bytové nouze a podobně. Dvě operátorky mají k dispozici speciální počítačový program, díky němuž jsou schopny rychle poskytnout potřebnou informaci. Další „databázi“ nejčastějších dotazů klientů i odpovědí na ně si vytvořily během stáží na jednotlivých odborech magistrátu a budou ji i nadále rozšiřovat.

Informační linka bude v Pardubicích fungovat na telefonním čísle 466859111 ve všední dny vždy od 7:00, v pondělí a ve středu do 17:00, v úterý a ve čtvrtek do 15:30 a v pátek do 14:30. Ústředna magistrátu pro přímé přepojování zůstane na tomto čísle zachována.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vsetín: Připomeneme se osvobození města. Radnice získá do správy pomník válečných obětí

10:28 Vsetín: Připomeneme se osvobození města. Radnice získá do správy pomník válečných obětí

Pátek 3. května bude ve Vsetíně plných slavnostních událostí. Kromě otevření nového vlakového nádraž…