Pardubické Městské slavnosti zpestří ohňostroj i provazochodci

01.10.2017 13:50

Spoustu zajímavých novinek, ale i oblíbených tradičních akcí přinese letošní podzimní část pardubických Městských slavností. Konat se bude od čtvrtka 5. do neděle 8. října 2017 a jako každoročně půjde o pestrou nabídku nejrůznějších kulturních, společenských a sportovních akcí, které se konají mezi největšími sportovními svátky ve městě – Velkou pardubickou a Zlatou přilbou.

Pardubické Městské slavnosti zpestří ohňostroj i provazochodci
Foto: pardubice.eu
Popisek: Pardubická radnice

„Letošní slavnosti mile zaplní ještě více prostoru, budou se odehrávat na mnoha atraktivních místech našeho města. Dramaturgie vsadila nejen na osvědčené, tradiční účinkující, ale můžete se těšit i na vystoupení a umělce, kteří budou mít pardubickou premiéru. Věřím, že si vybere opravdu každý,“ uvedl primátor města Pardubic Martin Charvát.

Dechberoucí zážitek slibuje program Provazochodci ve výšinách, který je naplánován na pátek 6. října od 20:00 do 20:15 hodin. „Provazochodci z Cirkusu trochu jinak přejdou ve výšce Pernštýnské náměstí. Originální úvod jim v 19 hodin zajistí bubenická show Mlask. Každoročně se snažíme o novinku v rámci programu slavností, věříme, že i ta letošní se bude návštěvníkům akce líbit,“ uvedl náměstek primátora Jakub Rychtecký, v jehož gesci je mj. kultura.

Cesta od Příhrádku k zámku se zase promění na Karlův most. Mostek před zámkem bude patřit pouličním umělcům – karikaturistům, živým sochám a dalším.

Ten, koho zajímá, na čem všem se (ne)dá jezdit, si nenechá ujít akci pořádanou k 200. výročí vynálezu jízdního kola. Mnoho cyklokuriozit bude k vidění na pardubické třídě Míru v pátek 6. října od 10 do 18 hodin. Na stejném místě a ve stejný den, a to od 14 do 18 hodin, přijde na řadu cirkusová show a od 18:30 pak zahraje Kašpárek na valníku.

Ani tentokrát nechybí v bohaté festivalové nabídce stálé a osvědčené jistoty, jako jsou například Spanilá jízda kočárů (ve čtvrtek 5. října od 16 hodin z pardubického závodiště na Pernštýnské náměstí), sraz historických vozidel Oldtimer Corso Pardubice (v pátek 6. října od 14:30 hodin se startem a cílem na Pernštýnském náměstí), Dny medu (v sobotu 7. října a v neděli 8. října od 10 do 17 hodin v Kulturním domě Hronovická) či Běh naděje navazující na běh Terryho Foxe (v sobotu 7. října od 10 hodin na Pernštýnském náměstí).

Tradičním vrcholem festivalu bude populární lampionový průvod s ohňostrojem. Tisíce obyvatel i návštěvníků Pardubic vyjdou v sobotu 7. října od 18:30 hodin z Pernštýnského náměstí přes Příhrádek na zámek a do Tyršových sadů, odkud budou moci sledovat Velkou ohňostrojovou show. Unikátní podívaná se po loňské úspěšné premiéře odehraje opět ze zámeckého rondelu.

Na milovníky hudby čekají koncerty mnoha žánrů a stylů, a to především v sobotu 7. října. „Můžeme jmenovat například vystoupení skupin Vltava, Timudej, Factorial! Orchestra či zpěváka Kamila Střihavky na Pernštýnském náměstí,“ uvedla za pořádající Kulturní centrum Pardubice Andrea Pavlíková, která je pověřena jeho řízením.

Nebudou chybět ani nevšední komentované prohlídky po Městské památkové rezervaci, workshopy, Pernštýnské tržiště, prezentace pouličních umělců či setkání majitelů vozů BMW.

Bližší informace o festivalu a jednotlivých akcích najdete na webu www.kcpardubice.cz/festivaly

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Karlovy Vary: Do Dvořákových sadů se vrátila Dívka se džbánem

16:29 Karlovy Vary: Do Dvořákových sadů se vrátila Dívka se džbánem

Do Dvořákových sadů se na své místo nedaleko Hadího pramene po necelých pěti měsících restaurování v…