Pelhřimov: Historické náměstí oživili bruslaři

06.02.2018 20:34

Celkem 18 dnů v lednu si děti i dospělí v Pelhřimově užívali specialitu, která výrazně oživila historické Masarykovo náměstí.

Pelhřimov: Historické náměstí oživili bruslaři
Foto: Archiv
Popisek: Pelhřimov

Jednalo se o venkovní kluziště s umělým ledem, které nabídlo možnost zdravého pohybu v krásných kulisách historických domů, díky čemuž se stal z obyčejného bruslení jedinečný zážitek. Kluziště se syntetickým ledem nebylo závislé na počasí a umožnilo bruslení i při teplotách výrazně nad nulou.

O zájmu návštěvníků vypovídají i následující čísla:

• Od 11. ledna do 28. ledna (včetně) využilo kluziště v odpoledních hodinách, kdy bylo vyhrazeno pro veřejnost, 1836 návštěvníků. Skutečný počet bruslařů byl ale výrazně vyšší, protože v dopoledních hodinách využívali kluziště žáci pelhřimovských i mimopelhřimovských škol.

• Každý den bruslilo na kluzišti průměrně 102 lidí, poměr dětí a dospělých byl zhruba 4:1.

Že umístit kluziště na náměstí byl dobrý nápad, to potvrzovali nejen bruslaři, ale i lidé, kteří procházeli kolem a se zájmem je sledovali. Příjemné atmosféře napomohly i otevřený stánek U Stromečku s občerstvením a reprodukovaná hudba, která byla pro tuto rekreační sportovní aktivitu „jako dělaná“. „Jsme rádi, že se celá akce setkala se zájmem. Náměstí výrazně ožilo a občané si to pochvalovali,“ řekl místostarosta města Pelhřimova Josef Koch. „Myšlenka instalovat na náměstí kluziště s umělým ledem nebyla žádným okamžitým rozhodnutím, ale uzrávala zhruba dva roky. Podařilo se ji zrealizovat až letos a stalo se tak v době, kdy jsme to považovali za nejvhodnější,“ prozradil dále místostarosta. „Že celá akce byla úspěšná, tomu výrazně pomohla i dobrá součinnost s Technickými službami města Pelhřimova,“ zdůraznil místostarosta závěrem.

Postřehy, zkušenosti, názory návštěvníků:

• Hlavně pro děti bylo kluziště atraktivní a vracely se opakovaně

• Spokojenost s ohraničením ledové plochy a výškou mantinelů

• Velké plus: nebyla zima „od nohou“

• Broušení bruslí by mělo být hned někde blízko na náměstí

• Určitě by se to mělo zopakovat příští rok!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

13:37 Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

Již 34. ročník prestižního Mezinárodního pivního festivalu byl dnes zahájen na litoměřickém výstaviš…