Pelhřimov: Jarmark lákal. Po pstruzích se zaprášilo

31.03.2023 8:33 | Tisková zpráva

Po více než tříměsíční pauze se v sobotu 25. března na Masarykově náměstí uskutečnil MINIjarmark. Zájem o něj byl už tradičně veliký. Lákadlem se staly novinky. Zájem byl především o uzené pstruhy. Po těch se doslova zaprášilo.

Pelhřimov: Jarmark lákal. Po pstruzích se zaprášilo
Foto: Archiv
Popisek: Pelhřimov

„Nečekali jsme, že bude takový zájem,“ přiznával Jiří Gebarovský. Množství ryb, které přivezl ráno na náměstí, z jeho stánku zmizelo během hodiny. Na pstruhy se tvořila fronta. „Ještě čekáme, až nám švagr přiveze poslední várku. To bude posledních padesát pstruhů, které máme připravené,“ říkal kolem desáté hodiny dopoledne. Jak prozradil, pstruhy nakupuje v sádkách v Pravíkově, následně je sám kuchá a udí na akátové dřevě.

Protože se MINIjarmark konal jen chvíli před Velikonocemi, řada prodejců nabízela zboží, které se vztahovalo právě k svátkům jara. Patřila mezi ně i Martina Malá, v jejímž stánku byly k dostání nádherné kraslice. „Maluji je ručně na zlatý a barevný podklad voskovou metodou,“ představovala nabízené zboží. I ji zájem kupujících překvapil. „Lidé kupují, zájem je. Líbí se mi hlavně reakce dětí, které jsou nadšené.“ Pohodovou atmosféru trhů dokreslila hudební produkce místní základní umělecké školy.

Další MINIjarmark se v Pelhřimově uskuteční 13. května. Ponese podtitul Májový. „Můžete se těšit na prodej květin a určitě nebudou chybět uzení pstruzi, o které byl taková zájem,“ láká za pořadatelské Kulturní zařízení města Pelhřimova Nela Štěpánková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolín: Cenu města za rok 2023 obdržela Eva Svobodová a Hasičský záchranný sbor

16:31 Kolín: Cenu města za rok 2023 obdržela Eva Svobodová a Hasičský záchranný sbor

Toto ocenění uděluje kolínská radnice od roku 2012.