Pelhřimov: Na náměstí bude komunitní centrum s obchůdkem

23.05.2023 19:05 | Tisková zpráva

Domov Jeřabina Pelhřimov ve spolupráci s Charitou Pelhřimov a FOKUSEM Vysočina otevřou ve čtvrtek 1. června unikátní místo. Díky podpoře Města Pelhřimov, které poskytlo potřebný prostor, bude veřejnosti zpřístupněno komunitní centrum s obchůdkem pro dobrou věc.

Pelhřimov: Na náměstí bude komunitní centrum s obchůdkem
Foto: Archiv
Popisek: Pelhřimov

Ponese název Spolu a fungovat bude v psaníčkovém domě na Masarykově náměstí č. p. 17. „Město mělo k dispozici prostory, které se chystalo pronajímat. Projekt je natolik zajímavý, že jsme se ho rozhodli podpořit,“ tlumočí stanovisko radnice místostarosta Zdeněk Jaroš.

Na začátku bylo podepsané memorandum o spolupráci, ke kterému přidali své podpisy zástupci tří organizací poskytující na Pelhřimovsku sociální služby. Jejich sblížení bude korunováno otevřením ojedinělého prostoru přímo v centru Pelhřimova. „Zveme širokou veřejnost na otevření, které se uskuteční na Den dětí. Datum jsme nezvolili náhodně. Rádi bychom, aby si slavnostní chvíli užily všechny generace,“ přibližuje ředitel Domova Jeřabina Petr Krčál.

Anketa

Má ministr financí Zbyněk Stanjura vaši důvěru?

1%
97%
hlasovalo: 44419 lidí

Komunitní centrum s obchůdkem pro dobrou věc bude sloužit nejen k osvětové činnosti, s čímž se pojí pořádání seminářů a přednášek, ale také ke zviditelnění všech zapojených stran, jež jsou tu od toho, aby pomáhaly. Důležité tak bude i poskytování přímého sociálního poradenství. „Vidíme v tom příležitost prezentovat činnost organizace širší veřejnosti, ne jenom cílovým skupinám našich služeb. Rádi bychom se dostali do povědomí zdejších obyvatel, aby v případě potřeby věděli, že se na nás mohou obrátit. Zdůrazňovat také chceme čím dál přínosnější téma dobrovolnictví,“ říká pracovnice Charity Pelhřimov Dominika Dufková.

Jako jedinečnou příležitost vnímají otevření také ve FOKUSU Vysočina. „Chceme přispět k vytvoření příjemného místa. Přínos vidíme také v možné destigmatizaci našich klientů,“ doplňuje vedoucí pelhřimovského střediska Lucie Šolcová.

Velké plány mají rovněž v Domově Jeřabina Pelhřimov. Krajská organizace by se ráda ještě více otevřela veřejnosti, k tomu chce propagovat přínosy procesu transformace, kterým prošla a zdůrazňována bude rovněž čím dál potřebnější péče o klienty s poruchami autistického spektra. Poukázat na pokroky klientů plánuje také prostřednictvím prodeje jejich výrobků. Zařízení, které poskytuje své služby na 14 adresách na Pelhřimovsku, bude také zastřešovat provoz nového místa.

Komunitní centrum s obchůdkem pro dobrou věc bude otevřeno od pondělí do pátku a počítáno je s každoměsíčním programem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…