Pelhřimov: Prázdninový festival „Hračkobraní“ ovládl Kamenici

12.07.2019 17:57

Desátá hodina dopolední otevřela brány Kamenického zámku, kam se nahrnulo desítky nedočkavých dětí, začal totiž tradiční a výjimečný festival hraček.

Pelhřimov: Prázdninový festival „Hračkobraní“ ovládl Kamenici
Foto: Archiv
Popisek: Pelhřimov

Slavnostního zahájení 14. ročníku festivalu „Hračkobraní“ se ve středu 10. července na zámku v Kamenici nad Lipou zúčastnili i představitelé města Pelhřimova – starosta Ladislav Med a místostarosta Josef Koch. Ti ohodnotili akci jako velice smysluplnou a užitečnou nejen pro děti, ale i pro jakoukoliv věkovou kategorii, kterým se hračky líbí, chtějí si hrát či touží získat zajímavou inspiraci pro šikovné ruce.

Zahájení se ujal místopředseda Senátu Parlamentu ČR Milan Štěch. Prázdninově pohodový festival byl po zaznění fanfár symbolicky odemčen klíčem a nabídl návštěvníkům pestrou přehlídku hraček z přírodního materiálu a představil ty nejkrásnější hračky od českých výrobců z nichž většina není nikde jinde k vidění. Loutkovodič Viktor Pirošuk z Témeř divadelní společnosti opět navštívil festival se svými krásnými loutkami a potěšil v úvodu pohádkami nejen děti, ale i jejich rodiče a prarodiče. Za úžasné výkony a zásluhy týkající se českého loutkářství byl oceněn starostou Kamenice nad Lipou Jaromírem Paříkem a místostarostou Ivanem Pfaurem.

Děti si pohodovou atmosféru užívaly, některé se aktivně zapojily i do soutěže o sbírání podpisů, a to od všech hlavních hostů a organizátorů „hračkobraní“.

Festivalovou prioritou je podle organizátorů snaha o zviditelnění klasické české hračky z přírodních materiálů jako je dřevo, papír a textil. Po celou dobu je navíc připraven opravdu bohatý zábavný program pro celé rodiny-pohádková divadelní představení, žonglérské a tvořivé dílny a velké množství nejrůznějších soutěží. V tvůrčích dílnách si děti mohou rozvíjet svou fantazii a zkusit si vyrobit svou novou vlastní hračku. Stálá galerie nabízí pokojíčky pro panenky, vláčky a populární autíčka Angličáky. Festival v Kamenici nad Lipou potrvá až do neděle 14. července vždy od 10 do 17.00 hodin, a to na nádvoří, v zámeckých sálech i v přilehlé zahradě.

Nenechte si tento festival ujít, lákadla jsou opravdu velmi zajímavá a nechybí ani bohaté občerstvovací zázemí.

Záštitu nad akcí převzali:
doc. Mgr. Antonín Staněk, Ph.D. – ministr kultury ČR
Mgr. Radek Vondráček – předseda Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR
MUDr. Jiří Běhounek – hejtman Kraje Vysočina

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Demolice hlavní budovy Carimexu

13:05 Plzeň: Demolice hlavní budovy Carimexu

V úterý 7. května odstartovaly bourací práce na hlavní budově Carimexu známého také jako Skleněné pe…