Pelhřimov: Radnice jedná se zástupci obyvatel z ulice 5. května

01.07.2018 13:42

V zasedací místnosti Rady města se konalo setkání představitelů radnice se zástupci společenství vlastníků jednotek (SVJ) z ulice 5. května, Pelhřimov ohledně navrhované studie parkování. Cílem radnice bylo zjistit, zda varianta navrhovaného řešení je v souladu s požadavky obyvatel dané lokality.

Pelhřimov: Radnice jedná se zástupci obyvatel z ulice 5. května
Foto: Archiv
Popisek: Pelhřimov

Návrh studie se zabývá nejen parkovacím stáním (38–40 míst), ale především i celkovou úpravou jako je oprava stávající vozovky (nový povrch) či vybudování nového chodníku s plochou pro kontejnery, jak podrobně vysvětlil projektant Ing. Martin Liška.

„Jednou z priorit radnice je rozšíření parkovacích ploch pro rezidenty lokality i s řešením invalidního stání. Všechny zásahy, ale musí být v souladu se zelení, stejně tak se musí brát ohled na inženýrské sítě,“ uvedl mimo jiné místostarosta Ladislav Med. V současné době se dokončuje projekt na revitalizaci zeleně v celém území sídliště.

Jednosměrný provoz chtějí obyvatelé zachovat

Vytvoření parkovacích míst obyvatelé vítají. Jedním z požadavků zástupců bylo začlenit průchozí chodník starým sídlištěm (směr z autobusového nádraží) do plánu zimní údržby.

V souvislosti s budováním kruhové křižovatky u Kina probíhá v současné době jednosměrný provoz v ulici Friedova a Mikuláše z Pelhřimova, ten chtějí obyvatelé 5. května do budoucna zachovat. Další jednání je naplánováno na září letošního roku.

Studie ulice 5. května je k dispozici ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Karlovy Vary: Obnovené Kino Čas opět vítá diváky

7:17 Karlovy Vary: Obnovené Kino Čas opět vítá diváky

V uplynulých měsících prošlo kino čas zevrubnou obnovou, největší za posledních 20 let. Kinosál s no…