Pelhřimov: Turisté zhodnotili uplynulý rok a plánují oslavy stého výročí

03.12.2019 21:10

Výroční schůze pelhřimovského Klubu českých turistů zaznamenala velkou účast a vládla při ní přátelská a veselá atmosféra. Turisté mezi sebou opět uvítali čestné hosty – starostu města Ladislava Meda a místostarostu Josefa Kocha, kteří pochválili bohatou činnost klubu, pohovořili o plánech města a některých investičních akcích, popřáli členům klubu úspěchy v další činnosti a hodně „šťastných kroků“.

Pelhřimov: Turisté zhodnotili uplynulý rok a plánují oslavy stého výročí
Foto: Archiv
Popisek: Pelhřimov

Mezi důležité události, které klub čekají, budou v příštím roce oslavy 100. výročí založení Klubu českých turistů v Pelhřimově a tak už se plánuje, co vše bude třeba pro zdárný a důstojný průběh oslav zařídit a zorganizovat. Starosta města Ladislav Med v té souvislosti řekl, že mu bude ctí převzít nad touto událostí záštitu.

Během schůze byly mimo jiné předneseny zprávy o hospodaření a o činnosti v uplynulém roce. Jak při nich zaznělo, loni se uskutečnilo zhruba 70 turistických akcí, 3 pobytové zájezdy a 5 jednodenních zájezdů. Významnou aktivitou KČT Pelhřimov jsou pravidelné úterní vycházky, kterých se uskutečnilo 45 a každé se účastnilo průměrně 30 lidí. Předseda klubu Pavel Pípal vyslovil poděkování garantovi těchto vycházek Vladislavu Macháčkovi i všem ostatním, kteří se podíleli na organizování dalších akcí klubu.

Důležitým bodem programu bylo také blahopřání jubilantům z řad členů klubu, kterým předali předseda Pavel Pípal, starosta Ladislav Med a místostarosta Josef Koch květiny a knižní dary. Oslavenců byly celkem dvě desítky a nechyběli mezi nimi MUDr. Jan Horníček, který nedávno převzal ocenění „Vynikající lékař Pelhřimovska“, i samotný předseda Pavel Pípal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Premiéra Záložky se nesla v příjemném duchu

16:31 Litoměřice: Premiéra Záložky se nesla v příjemném duchu

Malý knižní festival Záložka uspořádaný Knihovnou Karla Hynka Máchy v Litoměřicích má za sebou úspěš…