Pelhřimov: Veřejná oslava Dne Země nabídne zajímavé soutěže a aktivity

10.04.2016 7:30

Děkanská zahrada v Pelhřimově ožije 21. dubna již tradiční akcí Den Země. Město prostřednictvím Projektu Zdravé město a místní Agenda 21 Pelhřimov připravuje už 18. ročník této akce. Začátek je naplánován na 9 hodinu s tím, že v Děkanské zahradě bude pro návštěvníky přichystáno zhruba třicet stanovišť. Navíc bude v tento den výjimečně zpřístupněný i objekt děkana Františka Bernarda Vaňka, z jehož popudu zahrada stojí.

Pelhřimov: Veřejná oslava Dne Země nabídne zajímavé soutěže a aktivity
Foto: Archiv
Popisek: Pelhřimov

Příjemné chvíle v přírodě a s přírodou bude prostřednictvím zajímavých soutěží a aktivit s environmentální tématikou moci široká veřejnost strávit do 16 hodiny. Navíc si tam každý bude moci ověřit své znalosti a dovednosti.

„Den Země je krásná, tradiční akce, kterou pořádá městský úřad ve spolupráci s dalšími organizacemi. Účastní se jí velké množství lidí z Pelhřimova i širokého okolí. Na jednotlivých stanovištích je dětem ale i ostatním návštěvníkům zprostředkováno propojení lidí s přírodou. Osobně se Dne Země účastním velmi rád.  Například loni jsem si myslel, že tam zůstanu pouze na zahájení a nakonec jsem tam setrval skoro celé dopoledne,“ řekl místostarosta Pelhřimova Josef Koch.

Akce s ekologickou tématikou plnou zábavy a nevšedních zážitků nabídne například poznávání stromů, keřů zvířat nebo hub. „ Dále se návštěvníci mohou těšit na výstavu s názvem Památné stromy Pelhřimovska, stanoviště hmyz kolem nás, hmyzí hotel a nebude chybět práce s atlasem, stanoviště o včelách, kde bude k vidění prosklenný úl a děti si rovněž budou moci sestavit puzzle s hmyzí tématikou,“ informovala Marta Kosová z pelhřimovského Střediska ekologické výchovy Mravenec a dodala, že svoji zručnost si každý může vyzkoušet při pečení kváskového chleba nebo při výrobě krmítka pro volně žijící ptactvo.

Nenechte si ujít tuto jedinečnou akci, která pomáhá najít kladný vztah k přírodě a zároveň doplňuje znalosti, ani Vy. Začátek je 21. dubna v 9 hodin v Děkanské zahradě v Pelhřimově.

Na akci se kromě města Pelhřimov podílejí Středisko ekologické výchovy MRAVENEC a další partneři - Technické služby města Pelhřimova, p.o., Kulturní zařízení města Pelhřimova, p.o., Muzeum Vysočiny Pelhřimov, p.o, LESY ČR, s.p.; STAMPI computers; Fokus Vysočina, Středisko Pelhřimov a Zahrada.

Na pokrytí části nákladů spojených s realizací této akce byla Městu Pelhřimov poskytnuta dotace z Fondu Vysočiny, a to v rámci projektu „Podpora ochrany životního prostředí v Pelhřimově 2015“.

Den Země, který se ve světě slaví více než čtyřicet let, je nejrozsáhlejší mezinárodní kampaní zaměřenou na ochranu životního prostředí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Do Afriky poputují více než dvě stovky kol

13:05 Hradec Králové: Do Afriky poputují více než dvě stovky kol

Město Hradec Králové se v září loňského roku připojilo k iniciativě Kola pro Afriku. S pomocí občanů…