Písek: Ke Klášterským rybníkům vede nová stezka

09.10.2019 20:18

Za účasti vedení města byla dnes slavnostně otevřena nově vybudovaná stezka ke Klášterským rybníkům. Dosud do této lokality žádná oficiální cesta nevedla.

Písek: Ke Klášterským rybníkům vede nová stezka
Foto: Archiv
Popisek: Město Písek

Stavba za zhruba 2,5 milionu korun bez DPH trvala od konce června do konce září. „Cesta se napojuje na účelovou komunikaci vedoucí ze Semic. Má přírodě blízký mlatový povrch a je dlouhá 900 metrů. Zatím končí novou lávkou přes Mehelnický potok u Velkého klášterského rybníka. Lávka byla rovněž součástí stavby,“ informuje Václav Filip, vedoucí odboru investic a rozvoje.

Vybudování cesty předcházel výkup pozemků. „Jednání trvala dlouho a nebyla vůbec jednoduchá. Jsme rádi, že se to nakonec povedlo. Pěší turisté všeho věku teď mají usnadněnou možnost navštívit a poznávat další pozoruhodné místo v okolí našeho města. Máme v plánu stezku časem prodloužit až do Smrkovic,“ dodává starostka Eva Vanžurová.

Stavbu provedla firma SWIETELSKY stavební, s. r. o. Podél stezky bude ještě vysazena nová zeleň, 27 ovocných stromů a 18 keřů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…