Písek: Největší mateřská škola má za sebou dvě etapy rekonstrukce

15.10.2022 9:41 | Tisková zpráva

Jedna ze dvou budov 13. mateřské školy na sídlišti Jih prošla v uplynulých dvou letech náročnou rekonstrukcí. Vyměněny byly všechny rozvody, modernizována byla kuchyně, sociální zařízení, úprav se dočkaly interiéry čtyř tříd i provozní části budovy.

Písek: Největší mateřská škola má za sebou dvě etapy rekonstrukce
Foto: mesto-pisek.cz
Popisek: Písek

Práce byly rozděleny dvou etap a naplánovány na letní prázdniny s mírným přesahem do začátku školního roku. „Jednalo se o největší investiční akci v oblasti školství v minulém i tomto roce. Náklady na první etapu rekonstrukce dosáhly jedenácti milionů korun, druhá etapa se vyšplhala na 14,8 milionu korun,“ uvedla vedoucí odboru školství Marie Cibulková.

Podle vedoucí učitelky Jaroslavy Grossmannové byly obě etapy rekonstrukce náročné, ale výsledek stojí za to. Byla by ráda, kdyby se podařilo zrekonstruovat i druhou budovu školky, ve které jsou umístěny další dvě třídy. Ve 13. mateřské škole je šest tříd, do kterých chodí kolem 130 dětí, je tak největší školkou ve městě.

Anketa

Jste ještě schopni zajistit si dostatek kvalitního jídla?

16%
hlasovalo: 16317 lidí

Během prázdnin probíhala rekonstrukce i na 5. mateřské škole na Fügnerově náměstí. Firma, která zakázku vysoutěžila za více než 12 milionů korun, se bohužel dostala do insolvence a práce nedokončila. „Naštěstí se díky velkému úsilí zaměstnanců školy podařilo upravit interiéry tak, aby mohl být školní rok zahájen podle plánu. Je však ještě třeba dokončit některé práce v interiérech a také zateplení budovy,“ poznamenala Marie Cibulková.

Poslední školkou, do které se letos investovalo, byla 8. MŠ v Zeyerově ulici. Za více než tři miliony korun byla vybudována příjezdová komunikace, díky tomu se zlepšil přístup do školky ze Zeyerovy ulice.

Město Písek investuje do modernizace svých škol a školek každý rok, letos to bylo zhruba 43 milionů korun, loni ještě o dva miliony více.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Dobrý den, pane Okamuro,

je SPD ochotná ke spolupráci, příp. k vytvoření koalice s KSČM pro parlamentní volby v příštím roce? Děkuji.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Ve městě začal odchyt přemnožených nutrií

20:27 Zlín: Ve městě začal odchyt přemnožených nutrií

Statutární město Zlín zahájilo ve spolupráci s externí firmou odchyt přemnožených nutrií. První odch…