Písek: Parkourové hřiště nabídne prostor pro aktivní trávení volného času

15.12.2018 11:40

Nová atraktivita, zacílená především na mládež, se nabízí jako součást Otavské cyklostezky na Jiráskově nábřeží v Písku. Za objektem střediska Diakonie vyrostlo parkourové hřiště. I když je areál již hotový, slavnostně otevřen bude až na jaře, neboť v zimních podmínkách není venkovní cvičení tohoto typu pro zvýšené nebezpeční úrazu vhodné.

Písek: Parkourové hřiště nabídne prostor pro aktivní trávení volného času
Foto: mesto-pisek.cz
Popisek: Písek

„Hřiště bude určeno aktivním parkouristům různé dovednostní úrovně. Nabídne ale také možnost běžného cvičení a posilování nebo workout na trubkových konstrukcích,“ informuje Petr Jelínek z odboru investic a rozvoje.

Součástí nového areálu je mobiliář pro rodiny s dětmi i starší generaci. Nechybí stojany na kola a hrací prvky pro nejmenší. Na zážitkové parkourové hřiště upozorňuje informační cedule na trase Otavské cyklostezky.

Investorem projektu za více než dva miliony korun bylo město Písek. O dodání a instalaci parkourových prvků i všech dalších doplňků se postarala společnost Hřiště.cz. Provozovatelem areálu jsou Městské služby Písek, s. r. o. Akce „Rozšíření turistické atraktivity Otavské cyklostezky-zážitkový park PARKOUR“ byla podpořena dotací Ministerstva pro místní rozvoj ČR z Národního programu podpory cestovního ruchu v regionech, která pokryje polovinu nákladů.

V plánu jsou pumptracková dráha a víceúčelové hřiště

„S požadavkem vybudovat parkourový areál v Písku se na vedení města obrátili místní příznivci tohoto sportu, jejichž počet stále narůstá a v současnosti jich je zde organizovaných už přes dvě stovky. Hřiště je přístupné pro veřejnost a zacvičit se sem bude moci přijít kdokoliv,“ říká starostka Eva Vanžurová.

Parkour je sport francouzského původu, jehož základem je schopnost dostat se z bodu A do bodu B bezpečně, plynule, sebejistě a účinně za použití vlastního těla, a to prostřednictvím přemetů, salt a skoků při překonávání nejrůznějších překážek.

Do budoucna v areálu přibyde ještě pumptracková dráha a také víceúčelové hřiště s umělým povrchem na míčové hry.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

16:14 Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

Koncem předloňského léta mohli Vyškované mezi dálničním přivaděčem a rybníkem Kačencem obdivovat mno…