Písek: Podchod pod tratí v Preslově ulici bude uzavřen

07.10.2019 6:32

Z důvodu rekonstrukce bude od 7. října zhruba do poloviny prosince uzavřen podchod pod železniční tratí v Preslově ulici. Místo bude nutné obcházet po Nádražní ulici.

Písek: Podchod pod tratí v Preslově ulici bude uzavřen
Foto: mesto-pisek.cz
Popisek: Písek

Dodavatelem stavby je firma Prima, a. s., která nabídla ve výběrovém řízení nejvýhodnější cenu 3,4 milionu korun bez DPH. Rekonstrukce bude probíhat v souběhu s výstavbou nové bezbariérové vlakové zastávky Písek Jih, kterou zde za 21 milionů na trati Tábor – Ražice v současné době buduje Správa železniční dopravní cesty.

Architektonický vzhled podchodu se po rekonstrukci nezmění. Provedena bude pouze výměna vyvrácené zdi za novou železobetonovou zeď a dále už dojde jen k drobným stavebním úpravám, o kterých informuje Petr Matoušek z odboru investic a rozvoje: „Neponičené části budou nadezděny železobetonovým věncem, do kterého se zakotví nové ocelové zábradlí. Opravena bude omítka a všechny zdi se opatří bezbarvým ochranným nátěrem proti různým sprejovým barvám. Stávající pochozí plochu nahradí nová zámková dlažba, rampy budou přespádovány, vymění se odvodňovací žlaby a přibyde kanalizační šachta. Nakonec dojde k instalaci nových lamp veřejného osvětlení.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Do Afriky poputují více než dvě stovky kol

13:05 Hradec Králové: Do Afriky poputují více než dvě stovky kol

Město Hradec Králové se v září loňského roku připojilo k iniciativě Kola pro Afriku. S pomocí občanů…