Písek: Používání zábavní pyrotechniky zatím omezováno nebude

24.01.2018 13:01

Rada města Písek projednala na svém zasedání v bodě různé možnosti omezení používání zábavní pyrotechniky na území města k tomu určenou vyhláškou. Radní vyjádřili pochopení pro stížnosti občanů, avšak většinou hlasů se přiklonili k názoru, že používání zábavní pyrotechniky nebude zatím tímto způsobem v našem městě omezováno či zakazováno.

Písek: Používání zábavní pyrotechniky zatím omezováno nebude
Foto: mesto-pisek.cz
Popisek: Písek

„Je to především kvůli problematické vymahatelnosti dodržování takovéto vyhlášky a dále proto, že zvýšené používání zábavní pyrotechniky se obvykle časově omezuje jen na dobu kolem zimních svátků. Nicméně orgánem příslušným k případnému přijetí obecně závazné vyhlášky je zastupitelstvo města, které může na tento problém reagovat,“ konstatuje místostarosta Jiří Hořánek.

Používání amatérské pyrotechniky vadí především majitelům psů, ti patří k nejčastějším kritikům hlučné kratochvíle. Zvýšené množství stížností v této věci řešila v posledních dnech loňského a prvních dnech letošního roku Městská policie Písek. Své názory vyjádřila řada Písečanů také v rubrice Dotazy občanů na oficiálních internetových stránkách města. I když diskuze na toto téma zde byla již uzavřena, všechny zaslané příspěvky budou předány vedení města.

„Samozřejmě, že nám není lhostejné, když něco lidem v Písku vadí. Ale v této věci jsme se rozhodli zatím zachovat status quo i proto, že nechceme zvyšovat míru regulace chování občanů další vyhláškou,“ dodává Jiří Hořánek s tím, že by namísto pouhého zákazu určitě pomohlo více osvěty, respektu a tolerance.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Zastupitelstvo schválilo znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd

13:05 Liberec: Zastupitelstvo schválilo znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd

Zastupitelstvo města Liberec schválilo záměr znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd ve variantě: jedna…