Písek: Pro deset psů plemene pumi hledáme nové majitele

29.03.2023 15:03 | Tisková zpráva

Hledáme nové majitele pro deset psů křížence plemene pumi, kteří skončili v Útulku pro psy ve Strakonicích kvůli tomu, že se o ně jejich majitel z Písecka nedostatečně staral.

Písek: Pro deset psů plemene pumi hledáme nové majitele
Foto: mesto-pisek.cz
Popisek: Písek

Městský úřad Písek, odbor životního prostředí, nařídil podle zákona na ochranu zvířat proti týrání v polovině března tohoto roku pro tyto psy umístění do předběžné náhradní péče. 

Anketa

Má vláda zvýšit základní sazbu DPH z 21 % na 23 %?

4%
96%
hlasovalo: 26159 lidí
Nyní, po vypořádání všech formalit a se souhlasem původního majitele, může všech deset psů začít hledat nový domov a nový začátek. K adopci bude nabízeno šest psů a čtyři feny, z toho tři psi jsou ve věku 1 rok a 9 měsíců, tři jsou staří 1 rok a 5 měsíců, jedna fena je stará 1 rok a 9 měsíců a tři fenky jsou půlroční.

Všichni psi jsou v dobrém výživovém stavu a jsou nekonfliktní, jsou očkováni proti vzteklině a očipováni. Po dlouhé době bez řádné péče chovatele jsou však zatím velmi nekontaktní, a i přes současnou péči v útulku mají stále ještě srst ve špatném stavu.

Většina z nich nemá hygienické návyky. Proto nejsou vzhledem ke svému současnému stavu, ale i povaze, vhodní do bytu. Jejich socializace a celková péče o ně bude náročná především na čas.

Pumi je velice živé a temperamentní plemeno psa a potřebuje dostatek pohybu. Sociální kontakt by měl být naplněn společností stejné rasy nebo člověka.

Věříme, že se najdou hodní lidé, kteří dokážou vrátit jejich důvěru k člověku a začnou nový život v důstojných podmínkách. 

Informace poskytnou v útulku ve Strakonicích ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Opava: Parkoviště u centra Katka se rozšíří

7:37 Opava: Parkoviště u centra Katka se rozšíří

I když při loňském zjišťovacím řízení obyvatelé sídliště Kateřinky stavbu parkovacího domu či věže v…