Písek: Územní studie krajiny mapuje, jak vnímáte své okolí

05.12.2019 6:33

Krajský úřad Jihočeského kraje v letošním roce začal pořizovat Územní studii krajiny Jihočeského kraje (ÚSK). ÚSK je důležitým územně plánovacím podkladem, který bude sloužit k aktualizaci Zásad územního rozvoje kraje, zpracování územních plánů obcí a pro další rozhodování v krajině.

Písek: Územní studie krajiny mapuje, jak vnímáte své okolí
Foto: Archiv
Popisek: Město Písek

"Získané údaje o Vašem vnímání krajiny a požadavcích a přáních na charakter prostředí nám významně pomůže ke kvalitnímu zpracování územní studie krajiny," říká Dana Fialová z oddělení územního plánování KÚ Jihočeského kraje.

Pokud se chcete zapojit do procesu pořízení analytické části ÚSK, vyplňte, prosím, interaktivní dotazník ZDE.

"Zjišťování probíhá formou pocitové mapy, kterou může kdokoliv vyplnit na svém počítači. Vyplňování probíhá anonymně a je nastaveno intuitivně pomocí webové mapové aplikace. Vyplňující klikem do mapy přidá bod a následně mu vyplní vlastnosti – o jaký prvek se jedná a zda ho vnímá pozitivně či negativně. Prvních šest záložek je připraveno na hodnocení významných částí krajiny. Jednotlivé jevy jsou rozděleny do skupin reliéf, vodstvo, zemědělská půda a lesy, stavby a infrastruktura, jiné významné části krajiny a významná a zajímavá místa. Druhá část hodnocení je nastavena na přání a požadavky na krajinotvorné prvky," vysvětluje Dana Fialová.

Hodnotit krajinu prostřednictvím pocitové mapy bude možné do konce roku 2019.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…