Písek: V turistickém informačním centru si můžete půjčit elektrokolo

01.07.2018 19:00

Jihočeský kraj ve spolupráci s Jihočeskou centrálou cestovního ruchu připravil na letošní rok další rozšíření sítě půjčoven elektrokol.

Písek: V turistickém informačním centru si můžete půjčit elektrokolo
Foto: mesto-pisek.cz
Popisek: Písek

Tento projekt započal v r. 2015, cílem je zpřístupnění cykloturistiky starším či méně pohyblivým výletníkům. Díky možnosti zapojení elektrického pohonu mohou i nesportovci ujet desítky kilometrů. Půjčovny již fungují v Nových Hradech, Borovanech, Trhových Svinech, Suchdole nad Lužnicí, Jindřichově Hradci a Nové Bystřici.

Kola na elektrický pohon nyní získává také Písecko. Čtyři elektrokola Apache Elegance byla předána v červnu 2018 městu Písek a další půjčovna bude otevřena v lázních Vráž.

ísecká půjčovna funguje od července v Turistickém informačním centru ve Sladovně. Kola budou půjčována na základě předchozí rezervace, kterou je možné učinit na portálu ZDE nebo v Turistickém informačním centru města Písek (tel.: +420 387 999 997 nebo 387 999 999). Podmínkou vydání kola je předložení platného občanského průkazu, podpis Smlouvy o nájmu elektrokola a složení vratné zálohy.

Celodenní půjčovné jednoho kola stojí díky dotaci projektu 250 Kč. Pro seniory a držitele průkazu ZTP pouze 150 Kč. Kolo je poskytováno s nabitou baterií a zámkem, za poplatek je možné si půjčit také cyklistickou přilbu. Kola je možno vyzvednout v den rezervace od 9 hodin a je zapotřebí je vrátit do 17 hodin. K dispozici bude také nabídka několika doporučených tras pro zájemce o tuto službu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Proč jste odpískali jednání o penzích?

Nemyslíte, že jste tím koalici nahráli na smeč, že bude tvrdit, jak ona něco prosadila, že vás přizvala k jednání, ale vy jste to odmítli? Kdybyste jednali dál, mohli jste předložit vlastní návrhy, možná by neprošli, ale bylo by evidentní, že jste je podali a chtěli jste reformu, která je potřeba ře...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Rekonstrukce kanalizace a komunikace v Šantově ulici

19:27 Olomouc: Rekonstrukce kanalizace a komunikace v Šantově ulici

Kompletní obnovou uličního profilu projde slepý úsek Šantovy ulice od parkoviště po tř. 17. listopad…