Písek: Žáci základních škol se utkali v branně bezpečnostní soutěži

06.05.2023 7:29 | Tisková zpráva

Žáci píseckých základních škol rozdělení a milevského gymnázia se ve středu 3. května utkali v branně bezpečnostní soutěži Prácheňské přebory. Prokazovali své znalosti v oblasti první pomoci, požární prevence, dopravní bezpečnosti či historii České republiky.

Písek: Žáci základních škol se utkali v branně bezpečnostní soutěži
Foto: Archiv
Popisek: Město Písek

Stříleli také ze vzduchovky, házeli granátem na cíl nebo překonávali překážky na raftu. „Novinkou šestého ročníku soutěže bylo stanoviště kyberbezpečnosti, na které děti řešily praktické logické úlohy. Děti nás mile překvapily, příště tedy přidáme na náročnosti,“ uvedla za organizátory Eva Veselá. Celkem děti musely zvládnout 11 různých disciplín.

Soupeřilo deset družstev z píseckých škol a jedno z Gymnázia Milevsko. „Výsledky byly vyrovnané, nejlepší bylo družstvo ZŠ Edvarda Beneše, na druhém a třetím místě skončily týmy ZŠ Josefa Kajetána Tyla. Pohár pro nejlepšího střelce převzal žák Šimon Lust ze ZŠ Svobodná,“ sdělil další z pořadatelů Jaroslav Pospíšil. Nejlepší družstvo si vybojovalo účast v krajském kole soutěže, která se uskuteční 2. června v Českých Budějovicích.

Soutěž Prácheňské přebory se konala pod záštitou poslankyně Evropského parlamentu Radky Maxové a starosty města Písek Michala Čapka. Organizovaly ji Jednota Československé obce legionářské Písek a spolek 1. ETALON, a to jako prolog Slavností svobody 2023.

Jednotlivá stanoviště připravili příslušníci KVV České Budějovice, 42. mechanizovaného praporu Tábor, 25. protiletadlového raketového pluku Strakonice, územního odboru Hasičského záchranného sboru Písek a územního odboru Policie České republiky, jednotky Sboru dobrovolných hasičů Písek, Oblastního spolku ČČK, sdružení DIACEL Písek, Střední průmyslové školy Písek, Střední zdravotnické školy Písek, Střední školy veřejnoprávní TRIVIS Vodňany a Seniorské rady Písek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

22:28 Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

Město Zlín se může pyšnit úspěšnou sezónou bikesharingu v roce 2023, jak naznačují nově zveřejněná d…