Písek: Začne rekonstrukce vodovodu a kanalizace v ulici O. Ševčíka a oprava povrchu v Budovcově ulici

27.03.2023 7:34 | Tisková zpráva

Rekonstrukce vodovodu a kanalizace v ulici Otakara Ševčíka začne již v pondělí 27. března, ulice proto bude uzavřena, a to až do 28. července.

Písek: Začne rekonstrukce vodovodu a kanalizace v ulici O. Ševčíka a oprava povrchu v Budovcově ulici
Foto: mesto-pisek.cz
Popisek: Písek

V pondělí 27. března bude také zahájena oprava povrchu v sousední Budovcově ulici, řidiči kvůli tomu ulicí neprojedou zhruba dva týdny. Až do 10. dubna budou muset využít objížďku, která je stanovena takto: ulice Zeyerova–Purkyňova–Budějovická a v opačném směru pro příjezd do Budovcovy ulice z Nádražní a Zeyerovy ulice, pro příjezd do Gregorovy ulice budou řidiči muset jet Zeyerovou a Švantlovou ulicí. 

Anketa

Má Marian Jurečka vaši důvěru?

1%
97%
hlasovalo: 31380 lidí

Kvůli uzavírce ulice Budovcova bude od 27. 3. do 10. 4. 2023 dočasně zrušena obsluha autobusových zastávek MHD Písek „Budovcova“. Cestujícím budou po tuto dobu k dispozici náhradní zastávky. Ve směru do centra bude provizorně zřízena autobusová zastávka na Husově náměstí u Okresní správy sociálního zabezpečení, ve směru z centra bude jako náhradní zastávka využíváno stávající stanoviště Písek „Zeyerova“ u ZŠ Jana Husa.
 
S rekonstrukcí sítí v ulici Otakara Ševčíka bude spojeno kácení stromů – javorů mléč, lípy a škumpy. „V týdnu od 27. března budou v této ulici pokáceny všechny stromy v úseku od ulice Nádražní po Husovo náměstí. Během podzimních výsadeb tu pak bude zasadíme 25 kusů okrasných višní, dva jinany dvojlaločné a jeden javor babyka,“ sdělila mluvčí Městských služeb Písek Lenka Gareisová. 
 
Rekonstrukci vodohospodářské infrastruktury v ulici Otakara Ševčíka město vysoutěžilo za 6,9 milionu korun bez daně. Vyměňovat se tu bude zhruba 100 metrů kanalizační stoky, která je poškozena, vodovod bude vyměněn v celém úseku. Zhotovitel také vymění přípojky vodovodu pro všechny objekty v ulici a přepojí kanalizační přípojky v úseku, kde bude nová kanalizační stoka. Součástí zakázky je i rekonstrukce povrchu vozovky a chodníků v celé délce ulice.
 
Dopravně inženýrské opatření naleznete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…