Plzeň 3: Vedení centrálního obvodu rozdalo 80 litrů gulášové polévky

24.12.2018 6:32

V pátek 21. prosince provoněla Vánoční trhy na náměstí Republiky v Plzni kromě svařáku, trdelníku a jiných dobrot také gulášová polévka. Tu již tradičně rozlévá vedení Městského obvodu Plzeň 3 návštěvníkům trhů úplně zdarma.

Plzeň 3: Vedení centrálního obvodu rozdalo 80 litrů gulášové polévky
Foto: umo3.plzen.eu
Popisek: Úřad městského obvodu Plzeň 3

"Akce je primárně určena pro sociálně slabší spoluobčany, rádi ale zveme i všechny ostatní, kteří náměstím třeba jen procházejí. Je takovým tradičním dárkem před Vánocemi a jsme rádi, že si lidé najdou chvilku a zastaví se v předvánočním shonu“, říká starosta obvodu David Procházka, který se naběračky chopil se svými kolegy, místostarosty Petrem Balounem, Ondřejem Ženíškem a Stanislavem Šecem.

O polévku je tradičně velký zájem a připravených osmdesát litrů se rozdalo během pár hodin a všichni strávníci si ji velice pochvalovali.

„Některé reakce, když lidé slyší, že polévka je zdarma, jsou opravdu překvapené, upřímné a vlastně velice milé. Zpočátku tomu nechtějí vůbec věřit", prozradil I. místostarosta Petr Baloun.

Mnozí návštěvníci, kteří si přišli pro polévku, využili přítomnosti představitelů obvodu, aby si s nimi popovídali.

„Pro nás jsou tato osobní setkání velmi důležitá, dozvídáme se o problémech i radostech našich občanů a získáváme tak spoustu podnětů pro naši práci“ vysvětluje Ondřej Ženíšek, místostarosta MO Plzeň 3.

V letošním roce byla Vánoční gulášovka poslední akcí plzeňského centrálního obvodu.

„S občany se opět uvidíme hned 1. ledna, kdy s nimi v půl šesté večer společně „odpálíme“ na náměstí Republiky novoroční ohňostroj. Od půl páté bude pro děti v prostorách zvonice připravena dětská diskotéka“, zve Plzeňany místostarosta Stanislav Šec.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…