Plzeň: Budoucnost Městské plovárny můžete plánovat i vy

22.01.2018 14:34

Veřejnost se může zapojit do plánování na využití Městské plovárny na řece Radbuze. Provozovatelé plovárny chtějí vybudovat zázemí, které poslouží v letních měsících i v zimě a zároveň poskytne lepší komfort pro pořadatele a návštěvníky akcí. Veřejné plánovací setkání se uskuteční v úterý 23. ledna od 17 hodin v univerzitní kavárně Družba na rohu Sedláčkovy a Riegrovy ulice.

Plzeň: Budoucnost Městské plovárny můžete plánovat i vy
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

„Rádi bychom se od obyvatel Plzně dozvěděli, jaká by v jejich očích měla plovárna být, čím si je získala a co je důležité zachovat, nebo proč tam naopak někdo chodí jen málo, co je zapotřebí zlepšit," uvedl architekt Marek Sivák ze spolku Pěstuj prostor, jenž dostal plovárnu od města do dlouhodobé výpůjčky. Plovárna se po půl století odmlky otevřela v červenci 2014 jako součást projektů spojených s Evropským hlavním městem kultury Plzeň 2015. Upravili ji a obnovili dobrovolníci z celého světa. Začala fungovat jako místo setkávání, odpočinku, přednášek, kulturních a komunitních akcí. Dosud se tam konalo na 150 akcí, na něž přišlo přes 16,5 tisíce lidí.

Spolek Pěstuj prostor doufá, že Plzeňané a místní firmy pomohou plovárnu rekonstruovat i do budoucna. O podporu její proměny projevilo podle spolku zájem sdružení Zelené město, které spojuje Plzeňské městské dopravní podniky, Plzeňskou teplárenskou, Vodárnu Plzeň, Škodu Transportation, město Plzeň a Plzeňský kraj.

Plzeň, ležící na soutoku čtyř řek, měla v posledních 150 letech několik říčních plováren. K těm nejoblíbenějším a nejdéle fungujícím patřila právě Městská plovárna u Radbuzy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

22:08 Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

Posedmé se do Kroměříže sjedou finalisté největší přehlídky dětské interpretační a autorské tvorby f…