Plzeň: Den s integrovaným záchranným systémem

19.09.2011 20:40

V areálu bývalého Výstaviště za obchodním domem Plaza se 19. září konal Den s integrovaným záchranným systémem (IZS). Pro návštěvníky zde byly připraveny ukázky výcviku, zásahu u dopravní nehody i slaňování.

Plzeň: Den s integrovaným záchranným systémem
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

Zájemci si mohli vyzkoušet BESIP jízdu zručnosti, simulátor nárazu a převracení nebo zjistit, zda by v případě nutnosti byli schopni správně poskytnout první pomoc.

V pořadí již třetí ročník Dne s integrovaným záchranným systémem zahájil primátor Martin Baxa spolu se zástupci všech složek IZS. „Je důležité si připomenout, kdo jsou ti, na nichž závisí náš život, naše zdraví i ochrana našeho majetku. Všichni ti, kteří nám pomáhají, abychom se z krizových situací dostali bez úhony," uvedl primátor a poděkoval všem zúčastněným složkám za jejich práci.

Radní pro bezpečnost Robert Houdek byl především potěšen velkou účastí školáků. „Vidím zde mnoho mladých lidí a dětí a je dobře, že se s činností integrovaného záchranného systému seznámí. Nikdy neví, kdy to budou potřebovat." uvedl radní.

Akci připravily odbor bezpečnosti a prevence kriminality a odbor krizového řízení plzeňského magistrátu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: plzen.eu

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Revitalizace dětského hřišťátka v ulici Mařanova

16:31 Liberec: Revitalizace dětského hřišťátka v ulici Mařanova

Kromě velkého dětského hřiště, které bylo nedávno realizováno v ulici Vackova a ke kterému ještě při…