Plzeň: Jezdecký klub Slavia VŠ Plzeň bude využívat dešťovou vodu pro závlahu zeleně

15.11.2022 16:02 | Tisková zpráva

Celkem 620 tisíc korun získá Jezdecký klub Slavia VŠ Plzeň na využití zachycené dešťové vody pro závlahu zeleně. S uvolněním finančních prostředků souhlasili radní města, schválit usnesení musí ještě zastupitelé.

Plzeň: Jezdecký klub Slavia VŠ Plzeň bude využívat dešťovou vodu pro závlahu zeleně
Foto: Libor Sváček, archiv MCU.cz
Popisek: Plzeň

„Finanční prostředky obdrží klub z Fondu životního prostředí města Plzně. Projekt navazuje na akci z loňska týkající se zakoupení a instalace retenčních nádrží, které zachycují vodu ze střech jezdecké haly, stájí a garáže. Cílem bylo co nejvíce šetřit pitnou vodou právě s tím, že na závlahu zeleně bude využita zachycená dešťová voda z budov v areálu. Projekt propojuje nádrže již stávající s nádržemi novými, tak aby se zásoba vody zvětšila. Pomocí výkonného čerpadla a nových rozvodů bude zachytávaná voda převedena na potřebná místa s pravidelnou závlahou zeleně. V rámci projektu bude zakoupena další retenční nádrž o objemu 15 m³ a bude umístěna do země k budově stáje pro zachycení dešťové vody z její střechy o rozloze 300 m²,“ vysvětlil náměstek primátora pro oblast dopravy a životního prostředí Aleš Tolar.

Dokončením projektu jezdeckého klubu bude zajištěno výrazné ušetření pitné vody, maximální využití zachycené dešťové vody pro udržení krásy zeleně, snížení prašnosti a zajištění zdravého pohybu koní kropením sportovních povrchů v areálu klubu v Českém údolí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Kozlovice čeká generální oprava silnice i chodníků, potrvá od začátku června do konce října

10:28 Přerov: Kozlovice čeká generální oprava silnice i chodníků, potrvá od začátku června do konce října

Bezmála čtyři měsíce bude probíhat rozsáhlá rekonstrukce silnice a chodníků v přerovské místní části…