Plzeň: Křižovatka ulic Majakovského a Spojenců bude bezpečnější

04.11.2022 18:11 | Tisková zpráva

Správa veřejného statku města Plzně rekonstruuje křižovatku ulic Majakovského a Spojenců na sídlišti Lochotín. Po provedených úpravách dojde ke zlepšení rozhledových podmínek, přibyde místo pro přecházení se sníženým obrubníkem a zlepší se vjezd do prostoru křižovatky směrem od Vaníčkovy ulice. Stavba má skončit v polovině listopadu a Správa veřejného statku města Plzně za ni zaplatí 462 tisíc korun včetně DPH.

Plzeň: Křižovatka ulic Majakovského a Spojenců bude bezpečnější
Foto: Libor Sváček, archiv MCU.cz
Popisek: Plzeň

„Stávající křižovatku upravujeme vytažením nároží a rozšířením plochy chodníku, což zamezí nelegálnímu parkování v prostoru křižovatky. Provedenou úpravou dojde k větší přehlednosti místa pro všechny účastníky provozu, auta vjíždějící do křižovatky budou mít lepší rozhledové podmínky. Pro zvýšení bezpečnosti přecházejících chodců je v prostoru křižovatky budováno místo pro přecházení. Upravuje se také sjezd z ulice Majakovského od Vaníčkovy do prostoru křižovatky, aby tudy jedoucí vozidla měla zajištěný vjezd do křižovatky a nemusela jako nyní kvůli špatně parkujícím vozidlům couvat,“ řekl Aleš Tolar, náměstek primátora města Plzně pro oblast dopravy a životního prostředí.

Vytažením obrub do křižovatky se zmenší plocha vozovky a přibyde zatravněná plocha. Na asfaltové ploše chodníku budou nově signální a varovné pásy pro nevidomé s odlišným povrchem, na jeho kraji pak nové obrubníky. Tyto úpravy spolu se sníženými obrubníky v místě pro přecházení umožní bezpečnější přecházení osobám se sníženou schopností pohybu a orientace a také rodičům s kočárky. Zúžení komunikace na 5,5 metru v ulici Majakovského a 6 metrů v ulici Spojenců srovná šířkové poměry s dalšími částmi obou navazujících komunikací. Snížení obrubníku u výjezdu z bočního ramene Majakovského ulice spolu s úpravou dopravního značení umožní lepší a komfortnější výjezd nejen místním řidičům, ale i obslužným vozidlům, například vozidlům svážejícím odpad. Úprava se týká přibližně šedesátimetrového úseku v křížení obou ulic a přilehlých chodníků.

Po dobu stavby je v místě omezen provoz částečnou uzavírkou, vždy ale zůstává zachován průjezd křižovatkou alespoň v jednom směru. Město proto prosí řidiče o trpělivost a ohleduplnost při jejím průjezdu. Stavba, která před několika dny začala, potrvá přibližně do poloviny listopadu 2022. Zhotovitelem je firma VIDA GROUP s.r.o.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

22:28 Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

Město Zlín se může pyšnit úspěšnou sezónou bikesharingu v roce 2023, jak naznačují nově zveřejněná d…