Plzeň: Nové a větší prostory ukázal spolek Uzlík při dni otevřených dveří

27.09.2021 16:43 | Tisková zpráva

Rodinné komunitní centrum Uzlík získalo větší zázemí pro svou činnost. Program a aktivity nabízí nyní na jednom místě ve větších a dostupnějších prostorech na adrese Klatovská třída 125.

Plzeň: Nové a větší prostory ukázal spolek Uzlík při dni otevřených dveří
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

Slavnostního otevření se zúčastnili za vedení města primátor Martin Baxa, náměstkyně pro oblast kultury, památkové péče a sociálních věcí Eliška Bartáková a radní pro oblast školství Lucie Kantorová a také zástupci plzeňského centrálního obvodu. V rámci dne otevřených dveří si nové prostory přišla prohlédnout i veřejnost.

„Díky tomu, že jsme se přestěhovali do větších prostor, můžeme našim klientům poskytnout všechny služby pod jednou střechou. Uzlík je postaven na myšlence Je jedno jak, hlavně s láskou. Klademe si za cíl sdružovat rodiny s dětmi a s respektem je podpořit v jejich rodičovských kompetencích a intuici. Cílem je pomoci rodině jako celku. V novém centru nabízíme 22 pravidelných kroužků a kurzů, workshopy a semináře, ale také kulturní akce, rodinné oslavy a neformální setkávání. Do budování nových prostor jsme vložili veškerou naší energii a také srdce,” uvedla předsedkyně spolku Lenka Trunečková.

Podle ní ale práce na novém komunitním centru nekončí. „V říjnu začne Uzlík realizovat projekt Jedlé zahrady v Českém údolí, jehož vizí je, aby i děti z města měly možnost zažít, jaké to je utrhnout si jablko ze stromu. Zároveň chystáme 17. října již osmý Blešák v DEPO2015 a 19. prosince na stejném místě Vánoční jarmark Uzlíku,“ přiblížila Lenka Trunečková.

Anketa

Byla Angela Merkelová přínosem pro Evropu?

12%
81%
hlasovalo: 18985 lidí

Nezisková organizace Uzlík v Plzni funguje čtvrtým rokem. Nabízí programy pro rodiny, děti a širokou veřejnost, pořádá srazy, workshopy, bazary, jarmarky, kurzy, vzdělávání pro rodiče i děti a další aktivity tak, aby rodiče mohli naplnit potřebu sdílení a kontaktu i v přítomnosti svých dětí. Uzlík mimo jiné pořádá sbírky na pomoc potřebným, účastní se kulturních a společenských akcí jiných spolků a podporuje komunitní dění prostřednictvím akcí pro veřejnost. Cílovou skupinou jsou především rodiny s dětmi, matky či otcové na mateřské a rodičovské dovolené, těhotné ženy a širší rodina.

Činnost spolku Uzlík podporuje město Plzeň i třetí městský obvod.

Více informací je ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Praha 2 má nový poesiomat

19:06 Praha 2 má nový poesiomat

Návštěvníci Sadů Svatopluka Čecha na Vinohradech mají od včerejšího dne novou atrakci – hrací skříňk…