Plzeň: Ocenění Zlatý anděl převzala Bohumila Hajšmanová

23.12.2014 15:28

Město poosmé ocenilo dobrovolníky a pracovníky v sociálních službách. Tradiční akce Anděl 2014, kterou uspořádal odbor sociálních služeb magistrátu, se uskutečnila v pátek 19. prosince v Měšťanské besedě.

Plzeň: Ocenění Zlatý anděl převzala Bohumila Hajšmanová
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

Kromě nejvyššího ocenění Zlatý anděl se udělovaly tituly Anděl, Andělské ruce nebo Dobrá duše. K prvním gratulantům patřili primátor města Martin Zrzavecký i náměstkyně pro oblast školství a sociálních věcí Eva Herinková.

Za obětavou, nikdy nekončící práci při rozvoji a zkvalitňování péče o seniory a vzdělávání stávajících i budoucích pracovníků v sociálních službách převzala Zlatého anděla 2014 ředitelka Domovinky - agentury domácí péče a sociálních služeb Plzeň Bohumila Hajšmanová, jež jako první zavedla v Plzni canisterapii v pobytových službách pro seniory.

„Anděl 2014 zaznamenal hned dva rekordy. Zájem o účast na letošním ceremoniálu projevilo na šest set zájemců, což je o 170 více než je kapacita sálu, a organizace nominovaly rekordních 280 dobrovolníků a pracovníků k převzetí ocenění. Výhradně z kapacitních důvodů se mohly osobně dostavit jen dvě stovky z nich. Zbývajícím ‘andělům‘ budou dary a certifikáty doručeny dnes, na nikoho nezapomeneme,“ ujišťuje Alena Hynková, vedoucí pořádajícího odboru.

Slavnostní večer doplnil bohatý doprovodný program. Překvapením se stalo spartakiádní retro vystoupení zaměstnanců odboru sociálních služeb a utajovaná akce ředitelů charit Jiřího Lodra a Pavla Janouškovce, kteří za tým poskytovatelů sociálních služeb předali Aleně Hynkové vlastní ocenění za vytrvalé naslouchání mnoha potřebám jejich klientů a zajištění zdrojů na pomoc lidem, kteří ji potřebují.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: plzen.eu

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

22:08 Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

Posedmé se do Kroměříže sjedou finalisté největší přehlídky dětské interpretační a autorské tvorby f…