Plzeň: Slovanskou ulici čeká rozsáhlá rekonstrukce

12.01.2019 20:06

Slovanskou ulici v Plzni čeká v letošním roce rozsáhlá rekonstrukce. Stavba této hlavní dopravní tepny, jež propojuje centrum metropole, Slovany a výjezd směrem na jižní Plzeňsko, je rozdělena do celkem šesti etap.

Plzeň: Slovanskou ulici čeká rozsáhlá rekonstrukce
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

První etapa již odstartovala počátkem ledna, poslední má být dokončena nejpozději na jaře 2020. Investorem jsou město Plzeň, Vodárna Plzeň a.s. a Ředitelství silnic a dálnic České republiky. Celkové náklady představují téměř 162 miliony korun včetně DPH, z toho město uhradí zhruba 80 milionů korun.

„Opravy důležité dopravní tepny spočívají v rekonstrukci kanalizačního potrubí, obnově vodovodních armatur včetně výměny vodovodních přípojek v několika úsecích, rekonstrukci tramvajové tratě v úseku Sladkovského – náměstí Milady Horákové v obou směrech a celoplošné opravě vozovky v této části Slovanské ulice,“ uvedl Michal Vozobule, náměstek plzeňského primátora pro dopravu a životní prostředí.

Jde o jednu z největších investičních akcí Správy veřejného statku města Plzně v letošním roce. Město bude hradit náklady na rekonstrukci tramvajové tratě, Vodárna Plzeň sanaci kanalizace a úpravu vodovodních armatur, Ředitelství silnic a dálnic opravu vozovky.

Rekonstrukce si vyžádá dopravní omezení

Rekonstrukce Slovanské ulice si vyžádá dopravní omezení. V první etapě, jejíž dokončení je plánováno na počátek června 2019, je v úseku ulic Sladkovského – Liliová omezena individuální automobilová doprava. Je vedena po kolejích společně s tramvajovou dopravou. Nákladní automobily nad 7,5 tuny jezdí po objízdných trasách, tramvajová trať je v provozu.

V dalších etapách stavby dojde k výlukám v tramvajové dopravě a omezení individuální automobilové dopravy. Druhá etapa, jíž se budou tato větší dopravní omezení týkat, má odstartovat počátkem června. O jednotlivých konkrétních opatřeních v daných etapách bude město obyvatele včas a podrobně informovat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc vydává svou první bankovku, slavit bude i koncertem a přehlídkou kinematografie

10:23 Olomouc vydává svou první bankovku, slavit bude i koncertem a přehlídkou kinematografie

Hudbou, filmy, workshopy a diskusemi, ale také úplně prvním vydáním sběratelské eurobankovky oslaví …