Plzeň: Sportovní hry mateřských škol rozhýbou předškoláky

09.03.2023 20:27 | Tisková zpráva

Kvalifikační kola Sportovních her mateřských škol odstartovala v úterý 7. března v Kulturním domě Šeříková na Slovanech. Své pohybové dovednosti při nich letos otestuje více než 1800 dětí ze všech 47 mateřinek, které zřizuje město Plzeň.

Plzeň: Sportovní hry mateřských škol rozhýbou předškoláky
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

Úvodního kola se zúčastnil a soutěžící děti přišel podpořit radní města pro oblast podpory sportu, mládeže a tělovýchovy Tomáš Morávek. Sportovní hry se letos konají již po osmé. Jejich cílem je přivést děti k pohybu a ukázat jim, jak zábavný a prospěšný může být.

„Děti se na sportování velmi těšily, což je výborná zpráva. Tomuto, dá se říci již tradičnímu, projektu velmi fandím. Je nutné vést děti již od raného věku k pohybu a podporovat u nich zdravou soutěživost, která je v životě tolik důležitá,“ poznamenal radní Tomáš Morávek.

Anketa

Jakou školní známkou hodnotíte prezidentství Miloše Zemana?

20%
59%
6%
7%
8%
hlasovalo: 26318 lidí

Hry otestují pohybové dovednosti předškoláků ve čtyřech disciplínách – hodu do dálky, skoku z místa, člunkovém běhu a v podlézání a přelézání překážek. Kvalifikace se uskuteční v městských obvodech Plzeň 1 až Plzeň 4. Vždy čtyři nejlepší kolektivy z každého obvodu postoupí do velkého finále, které se odehraje letos 8. června na Atletickém stadionu města Plzně. Kromě kvalifikovaných kolektivů se ho zúčastní i mateřské školy ze všech ostatních plzeňských městských obvodů. Fandit malým sportovcům přijede na velké finále olympijský vítěz, desetibojař Roman Šebrle.

„Učitelky i jejich malí svěřenci se na soutěžení připravují měsíce dopředu, což koncepčně podporuje pohybové dovednosti dětí v našich zařízeních. A to je v této době, kdy děti mají všeobecně málo pohybu, velmi prospěšné. Zároveň jsem potěšena, že Roman Šebrle vyslyšel moji prosbu a přijede podpořit naše plzeňské sportující předškoláky,“ sdělila Lucie Kantorová, náměstkyně primátora pro oblast školství a cestovního ruchu.

Sportovní hry mateřských škol pořádá město Plzeň ve spolupráci s Nadací sportující mládeže, která spolu s Fakultou pedagogickou Západočeské univerzity v Plzni sestavila disciplíny včetně odborného podkladu správného provedení. Studenti této fakulty se aktivně akce účastní, především jako komisaři jednotlivých sportovních soutěží.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

20:27 Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

Autobusové spojení mezi Aší a německým Selbem začne fungovat od pondělí 13. května 2024.