Plzeň: Terapeutický program pomůže mužům zvládat vztek

19.01.2021 14:51

Nezisková organizace Liga otevřených mužů (LOM) organizuje terapeutický program pro muže, kteří mají problém se zvládáním vzteku vůči partnerce, při výchově dětí či při práci. Program je bezplatný a pomáhá domácí násilí omezit. Projekt s pomocí grantu od Evropské unie realizuje LOM i v Plzeňském kraji.

Plzeň: Terapeutický program pomůže mužům zvládat vztek
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

„Nezvládnutý vztek často vede k násilnému jednání. Fyzické i psychické násilí má špatný dopad na partnerské vztahy i vztah s dětmi, narušuje důvěru a vyvolává strach. Lidé, kteří nezvládají svou agresi nejsou jen strůjci problému. Jsou také nezbytnou součástí jeho řešení. Většina z nich za námi přichází dobrovolně. Přijímají odpovědnost a mají odvahu to řešení hledat,“ uvedl Josef Petr, ředitel Ligy otevřených mužů, která již šest let pracuje s muži, kteří nezvládají vztek a dopouští se násilí ve vztazích. LOM také cvičí odborníky z neziskových organizací a státních institucí, jak s touto cílovou skupinou pracovat.

Anketa

Zachrání nás vakcína proti covidu-19?

27%
73%
hlasovalo: 10416 lidí

Několik úvodních individuálních sezení i skupinový program je pro klienta zdarma. Podmínkou vstupu do programu je mimo jiné souhlas s možností kontaktovat (ex)-partnerku, která zažila jeho vztek, a předání kontaktu na ni. „Díky zapojení blízké osoby dosahuje program větší účinnosti,“ vysvětlil Josef Petr.

Doplnil, že zájemce může kontaktovat organizaci LOM telefonicky nebo e-mailem. Koordinátorka programu s ním domluví termín úvodního setkání s terapeutem a předá na něj kontakt. Na setkání si klient s terapeutem vyjasní očekávání od programu, dozví se podmínky a pravidla účasti.

Přihlášky a dotazy:
PRAHA: praha@zvladanivzteku.cz, tel. 608 120 884
PLZEŇ: plzen@zvladanivzteku.cz, tel. 704 263 456

Podrobnosti o programu jsou ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…