Plzeň: Veřejnost může nominovat dobrovolníky na cenu Křesadlo 2021

22.07.2021 17:28

Dobrovolnická Regionální Agentura DoRA pořádá v letošním roce XVI. ročník oceňování dobrovolníků v Plzeňském kraji Křesadlo 2021. Nominovat dobrovolníka je možné do 24. září 2021. Návrh na ocenění dobrovolníka může zaslat fyzická i právnická osoba (občan, obec, organizace). Podmínkou je, aby navrhovaný dobrovolník působil v Plzeňském kraji. Součástí nominace je popis činnosti dobrovolníka a zdůvodnění toho, proč by měl být oceněn.

Plzeň: Veřejnost může nominovat dobrovolníky na cenu Křesadlo 2021
Foto: Libor Sváček, archiv MCU.cz
Popisek: Plzeň

„Loňský ročník byl dotčen koronavirovou pandemií a předání ocenění neproběhlo tradičně v prostorách DEPO2015. Věřím ale, že letošní ročník už se bude konat i za účasti veřejnosti. Nicméně na nestandardní situace jsme připraveni a nominovaní dobrovolníci o svá ocenění nepřijdou,” uvedla Romana Štěpáníková, předsedkyně Dobrovolnické Regionální Agentury DoRA.

Navržen může být každý, kdo dobrovolně působí nebo působil v kterékoliv oblasti činnosti, kde pomáhá lidem či širšímu okolí. Může se jednat o činnost vykonávanou v některé organizaci nebo činnost nezávislou a neorganizovanou. Důležité je, aby byla dlouhodobá a prospěšná širšímu okolí, obci, veřejnosti, potřebným.

Cílem ceny Křesadlo je ocenit dobrovolníky Plzeňského kraje, zviditelnit dobrovolnictví a neziskový sektor, vzbudit v lidech zájem o dobrovolnickou činnost a respekt k těm, kteří ji vykonávají.

Nominační list je k dispozici na stránkách www.doraplzen.cz. Celý proces oceňování dobrovolníků v Plzeňském kraji bude zakončen slavnostním předáním cen dne 21. října 2021 v prostorách DEPO2015 v Plzni.

Křesadlo 2021 organizuje jako v předešlých letech Dobrovolnická Regionální Agentura DoRA, která je neziskovou organizací zabývající se náborem, školením, koordinováním a vysíláním dobrovolníků, kteří svou činnost mohou vykonávat v sociální, kulturní, zdravotnické, sportovní či jiné oblasti veřejného života, a to v rámci celého Plzeňského kraje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prostějov: Botanická zahrada se připravuje na oslavy

11:17 Prostějov: Botanická zahrada se připravuje na oslavy

V rámci příprav oslav 90. výročí založení Botanické zahrady Petra Albrechta v Prostějově, které se u…