Plzeň podpoří další oživení kulturního dění

09.07.2021 15:33

Radní města Plzně schválili v pondělí 28. června v rámci Průběžného dotačního programu „Mikrogranty na podporu kulturních a uměleckých projektů pro rok 2021“ finanční podporu ve výši 27 tisíc korun žadateli Anthonea Musica s. r. o. Ten peníze použije na koncert Romantické předobrazy v Mozartových a Rybových písních v rámci 4. ročníku Festivalu Jakuba Jana Ryby 2021.

Plzeň podpoří další oživení kulturního dění
Foto: Libor Sváček, archiv MCU.cz
Popisek: Plzeň

„Rada města Plzně dále souhlasila s poskytnutím dotací v celkové výši 129 tisíc korun pěti subjektům na šest projektů, o jejich konečném přidělení bude v září rozhodovat Zastupitelstvo města Plzně,“ uvedla Eliška Bartáková, náměstkyně primátora pro oblast kultury, památkové péče a sociálních věcí.

Dotační program Mikrogranty na podporu kulturních a uměleckých projektů pro rok 2021 vyhlásil Odbor kultury Magistrátu města Plzně. „Celkem jsme přijali deset žádostí, jedna byla stažena, dvě z nich byly vyřazeny z důvodu nedodržení podmínek dotačního programu,“ dodala vedoucí magistrátního odboru kultury Květuše Sokolová.

Program je určen na podporu kulturních a uměleckých projektů realizovaných na území statutárního města Plzně a v blízkém okolí, které během roku oživí kulturní dění, a to zejména prostřednictvím aktivit v oblasti hudby, tance, divadla, výtvarného umění, designu, literatury, podpory kulturních a lidových tradic, site specific art a jiných. Projekt musí směřovat k veřejné prezentaci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Ve městě se na zkoušku objeví barevné koše na tříděný odpad

7:17 Hradec Králové: Ve městě se na zkoušku objeví barevné koše na tříděný odpad

V Hradci Králové se na více než dvou desítkách míst objeví barevné koše na tříděný odpad. Lidé tak b…