Plzeň věnuje vánoční stromky několika rodinám, které nemají na jeho nákup

08.12.2018 18:01

Plzeň věnuje vánoční stromky do několika domácností, které si nemohou dovolit jeho nákup. Jedná se celkem o 13 rodin, jež získaly od města sociální bydlení a jsou zapojeny do projektu nazvaného Pilotní testování koncepce sociálního bydlení v Plzni - bydlení s podporou sociálního pracovníka.

Plzeň věnuje vánoční stromky několika rodinám, které nemají na jeho nákup
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

Projekt realizuje magistrátní odbor sociálních služeb, který dotyčné příjemce vytipoval. Stromky dodá Správa veřejného statku města Plzně.

„Cílovou skupinou projektu Pilotního testování koncepce sociálního bydlení jsou osoby nacházející se v bytové nouzi, které potřebují podporu sociálního pracovníka. Pro většinu domácností se jedná o první Vánoce v bytě s rodinou. Přestože vánoční stromek k Vánocům neodmyslitelně patří, bohužel si jej domácnosti nemohou zakoupit z důvodů velmi nízkých příjmů. Dárky jsou pro ně zajištovány prostřednictvím nadací a sbírek. Z toho důvodu náš odbor sociálních služeb po dohodě se Správou veřejného statku města Plzně připravil seznam účastníků projektu, kterým by byl určen dar, tedy vánoční stromek. Jde zejména o rodiny, kde je zdravotně postižený člen domácnosti, nebo kde pečují o zdravotně postižené dítě,“ přiblížil projekt radní pro oblast ekonomickou, bytovou a nakládání s majetkem David Šlouf.

Pro prodej vánočních stromků má Správa veřejného statku města Plzně ceník, dle něhož je cena stromku standard 250 korun včetně DPH. Tato cena je tedy hodnotou daru pro každého obdarovaného.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…