Plzeň vyhlásila dotační programy v oblasti školství, mládeže a tělovýchovy pro rok 2019

21.08.2018 13:48

Rada města Plzně schválila vyhlášení dotačních programů v oblasti školství, mládeže a tělovýchovy pro rok 2019 Odborem školství, mládeže a tělovýchovy Magistrátu města Plzně. Pro příští rok jsou vyhlášeny celkem čtyři dotační okruhy.

Plzeň vyhlásila dotační programy v oblasti školství, mládeže a tělovýchovy pro rok 2019
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

„V letošním roce jsme vyhlásili dotační programy na podporu primární prevence rizikového chování, podporu tělovýchovných aktivit, podporu aktivit k technickému vzdělávání a program na podporu volnočasových aktivit dětí a mládeže v oblasti výchovy a vzdělávání. Cílem je podpořit vybrané okruhy výchovných, vzdělávacích a volnočasových aktivit dětí a mládeže,“ uvedla náměstkyně primátora pro oblast školství a sociálních věcí Eva Herinková.

Cílem dotačního programu na podporu primární prevence rizikového chování ve školách zajišťujících povinnou školní docházku na území města Plzně je předcházení rizikovým jevům v chování žáků (záškoláctví, šikana, krizové situace spojené s násilím, vandalismus, kriminalita, delikvence, poruchy příjmu potravy, rasismus, xenofobie, závislost na politickém a náboženském extremismu, užívání návykových látek, závislost na virtuálních drogách, patologické hráčství, sebepoškozování, rizikové sexuální chování) a spolupráce základních škol s odborníky z jiných rezortů a nestátními organizacemi zabývajícími se prevencí rizikového chování.

Podpora tělovýchovných a pohybových aktivit ve školách zajišťujících povinnou školní docházku na území města Plzně si klade za cíl především vzbudit zájem žáků o pravidelnou sportovní činnost, podporovat veškeré formy tělesných aktivit, volnočasových sportů, motivovat k aktivnímu přístupu k životu, posilovat sportovního ducha, podporovat pořádání tělovýchovných soutěží pro žáky a prostřednictvím těchto aktivit chránit děti před negativními společenskými jevy v souladu se školním vzdělávacím programem dané školy.

Předpokládaný celkový objem finančních prostředků vyčleněných na jednotlivé výše uvedené programy činí 500 tisíc korun, přičemž maximální výše dotace v jednotlivém případě je 50 tisíc korun, což odpovídá maximální výši žádané dotace v částce 50 tisíc korun.

Podpora aktivit k technickému vzdělávání má za cíl navázat na tradice světového významu průmyslové výroby v západočeské metropoli, zvýšit zájem žáků o technické obory vzdělávání, motivovat žáky pro studium řemeslných oborů a připravit odpovídající množství kvalifikovaných pracovníků technických oborů podporou motivačních projektů zaměřených na technické vzdělávání a podporou manuální zručnosti žáků. Celkový objem finančních prostředků vyčleněných na program činí 1,2 milionu korun, přičemž maximální výše dotace v jednotlivém případě je 100 tisíc korun, což odpovídá maximální výši žádané dotace v částce 100 tisíc korun.

Podpora volnočasových aktivit dětí a mládeže v oblasti výchovy a vzdělávání podporuje realizaci vzdělávacích a výchovných projektů v rámci volnočasových aktivit dětí a mládeže jako primární prevence rizikového chování (celoroční projekty i jednorázové akce). Celkový objem finančních prostředků vyčleněných na program činí 1,5 milionu korun, přičemž maximální výše dotace v jednotlivém případě je 50 tisíc korun, což odpovídá maximální výši žádané dotace v částce 50 tisíc korun.

Termín pro podávání žádostí o dotaci je stanoven od 3. září do 15. listopadu 2018. O udělení dotace se bude rozhodovat od února do dubna 2019.

Více informací je v kategorii Granty a dotace.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Cestu na zámek nově ozdobí nadživotní socha koně

7:17 Pardubice: Cestu na zámek nově ozdobí nadživotní socha koně

Od konce dubna budou Pardubáci a návštěvníci města na louce mezi Příhrádkem a zámeckými valy potkáva…