Práce na nové škole v Aši finišují

17.04.2018 19:48

Už jedenáctý měsíc trvající přeměna části objektu bývalého učiliště v Kostelní ulici na základní uměleckou školu se blíží do svého závěru.

Práce na nové škole v Aši finišují
Foto: wikipedia
Popisek:

Investicí přesahující 40 miliónů korun škola získá moderní zázemí pro více než 500 žáků a téměř třicetičlenný pedagogický sbor. Zařízení je umístěno v komplexu spolu s novým kulturním centrem, takže bude moci využívat jeho hudební i divadelní dál. Stavební práce mají být dle smlouvy o dílo dokončeny k 31. květnu.

Ašská „Zuška“ bude mít ke své činnosti k dispozici 16 učeben pro různé hudební obory a také tradiční učebnu pro hudební nauku. Budou zde také učebny dramatického oboru a pod střechou malý koncertní a divadelní sál, oddělený od sálu baletního speciální posuvnou stěnou, která v případě potřeby umožní zvětšení divadelního a koncertního sálu zhruba na dvojnásobnou velikost. Baletní sál je zde oproti sálu v přístavbě stávající umělecké školy v Šaldově ulici několikanásobně větší.

Škola rovněž nabídne dvě učebny výtvarného oboru – ateliér a keramickou dílnu a učebnu multimediální tvorby.

Stejně nezbytné jako prostory pro výuku jsou i prostory určené pro zázemí školy, což představují sklady, nová sociální zařízení, sborovna, ředitelna a provozní místnosti (servrovna, úklidová místnost).

Budována je přístavba vstupního vestibulu, která bude také sloužit jako výstavní sál.

Budova bude mít bezbariérový přístup a jednotlivá podlaží jsou propojena novým výtahem. Rekonstrukcí objektu za účelem zřízení ZUŠ je zasaženo více než 1600 m² podlahových ploch.

Přílohou článku je několik fotografií z kontrolního dne konaného 11. dubna.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Karlovy Vary: Do Dvořákových sadů se vrátila Dívka se džbánem

16:29 Karlovy Vary: Do Dvořákových sadů se vrátila Dívka se džbánem

Do Dvořákových sadů se na své místo nedaleko Hadího pramene po necelých pěti měsících restaurování v…