Prachatice: Přeshraniční výstava Kubín a Šumava

23.09.2019 16:47

V pátek 20. září byla na bavorském zámku Wolfstein zahájena vernisáží výstava „Kubín a Šumava“, společný přeshraniční projekt města Prachatice a okresu Freyung-Grafenau podpořený v rámci Interreg projektu.

Prachatice: Přeshraniční výstava Kubín a Šumava
Foto: old.onlinemodule.eu
Popisek: Prachatice

 V roce 2019 uplynulo 60 let od úmrtí Alfréda Kubína, který se  proslavil ztvárněním fantastických vizí spolu s působivými ilustracemi ke známým dílům světové literatury. Výstava představuje jeho tvorbu spjatou se Šumavou.

Úvodní slovo měla zástupkyně okresního rady pro Freyung- Grafenau  paní  Renate Cerny a místostarosta města Prachatice PaedDr. Jan Klimeš. Hudebního doprovodu se s velkým úspěchem zhostil skvělý klarinetový soubor Prachatice pod vedením Mgr. Jana Hovorky.

Výstava bude ke zhlédnutí v historických prostorech zámku do 16. ledna 2020 a poté bude převezena do Prachatic, do  Galerie O.H.Hajeka. Tím dojde k propojení tvorby obou umělců, kteří měli vřelý vztah k Šumavě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…