Prachatice: V knihovně se o pololetkách kreslilo

04.02.2018 21:08

Setkání se Zdeňkou Študlarovou nalákalo do knihovny více než 50 dětských návštěvníků.

Prachatice: V knihovně se o pololetkách kreslilo
Foto: old.onlinemodule.eu
Popisek: Prachatice

Setkání se Zdeňkou Študlarovou nalákalo do knihovny více než 50 dětských návštěvníků, kteří se rozhodli prožít prázdninové dopoledne s touto známou ilustrátorkou dětských knížek.

Výtvarnou dílnu zahájila paní Študlarová vyprávěním o záludnostech a radostech její profese, které doplnila projekcí svých líbezných obrázků. Poté se již děti ujaly svých tužek a pastelek a po vzoru paní ilustrátorky se snažily nakreslit tříhlavého draka, skřítka Medovníčka, psa a také Metloděje. Příběhy o tomto čaroději, které paní Študlarová kreslí i píše, vychází pravidelně v časopise Čtyřlístek.  

Nutno podotknout, že některé z dětských ilustrací byly tak zdařilé, že by nebyl problém splést si je s originálem. O kresby paní Študlarové byl velký zájem, a proto se na závěr programu konala tombola. Díky ní si čtyři šťastlivci odnesli domů kromě svých výtvorů i originál namalovaný samotnou paní ilustrátorkou. Jistě však i ti, kteří při závěrečné tombole neuspěli, odcházeli z knihovny pobaveni a spokojeni.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Žatec: Za Žateckým pokladem

16:31 Žatec: Za Žateckým pokladem

Regionální muzeum nabízí zábavu i dobrodružství v nové aplikaci.