Praha 10: Rodiče s dětmi i senioři najdou zázemí v malešickém Jablíčkově

03.02.2018 8:35

Novou adresu a také větší prostory má nyní spolek Mateřské a otcovské centrum pohody, provozovatel rodinného centra a školičky Jablíčkov v pražské čtvrti Malešice. Na jeho vybavení přispěla Nadace ČEZ částkou téměř půl milionu korun.

Praha 10: Rodiče s dětmi i senioři najdou zázemí v malešickém Jablíčkově
Foto: praha10.cz
Popisek: Úřad Městské části Praha 10

Mateřská, chcete-li rodinná, centra lze najít téměř v každé pražské čtvrti, v Malešicích však dosud komunitní prostor pro trávení volného času rodičů s nejmenšími dětmi chyběl. O to větší důvod byl proto k oslavám v rodinném centru Jablíčkov, které oficiálně zahájí svou činnost 4. února 2018 v Bytovém domě v Počernické ulici poblíž polikliniky.

Jablíčkov přitom není pro rodiny s nejmenšími dětmi na Praze 10 novým pojmem, centrum donedávna obývalo skromné prostory v sousedních Strašnicích. Provozuje ho zapsaný spolek Mateřské a otcovské centrum pohody, a to již 17 let. „Zkušenosti týmu centra byly také jedním z pádných důvodů, proč si městská část Praha 10 vybrala ve výběrovém řízení na pronájem komunitního prostoru právě Jablíčkov,“ uvedl během slavnostní akce Ondřej Počarovský, člen zastupitelstva Prahy 10.

Centrum se nově otvírá i seniorům

S novou adresou dostalo centrum nejen podstatně velkorysejší prostory, ale též nové vybavení pro každodenní činnost školičky, výtvarných dílen a dalších zájmových kroužků. „Nábytek a veškeré další vybavení jsme mohli zakoupit díky pomoci Nadace ČEZ, čehož si všichni velmi vážíme,“ poznamenala ředitelka centra Lenka Vokatá. Nadační příspěvek ve výši 498 456 korun byl centru udělen v rámci programu Podpora regionů.

„Možnost setkávání se, sdílení osobních zkušeností a třeba i příležitost k dalšímu vzdělávání je nejen pro maminky na rodičovské dovolené nesmírné důležitá a přínosná. Paleta aktivit a služeb pro návštěvníky od těch nejmenších až po seniory je v Jablíčkově opravdu široká a jsem přesvědčena, že si centrum místní lidé rychle oblíbí,“ doplnila ředitelka Nadace ČEZ Michaela Ziková. Vedle provozování zájmových činností pro nejmenší a děti mladšího školního věku působí RC Jablíčkov i jako školička a coworkingové centrum a nově se otevírá právě seniorům. Těm nabídne nejen rozmanitou zájmovou činnost, prarodiče jsou vítáni i jako doprovod malých návštěvníků. Prostory Bytového domu v Malešicích má brzy doplnit také knihovna.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…