Praha 10: Sportovní a volnočasový veletrh & Desítka na desítce

02.10.2017 15:16

Městská část Praha 10 se v letošním roce s vervou vrhla do podpory sportu v rámci projektu „Aktivní Desítka". V souvislosti s těmito aktivitami se v neděli 8. října uskuteční v Malešickém parku běžecké závody a sportovní veletrh.

Praha 10: Sportovní a volnočasový veletrh & Desítka na desítce
Foto: praha10.cz
Popisek: Úřad Městské části Praha 10

Program bude probíhat od 11:00 do 18:00 a těšit se můžete na běžecké soutěže pro malé i velké, spoustu zajímavých stánků a prezentací i zábavný doprovodný program. Ten završí hudební vystoupení Moniky Bagárové s hostováním její sestry Natálie. Neděli ve znamení sportu si nenechají ujít ani herci z oblíbeného seriálu TV Prima – Modrý kód. Chybět nebudou známí sportovci – Tomáš Verner, David Svoboda, Martin Fuksa a Antonín Panenka. Akce se koná pod záštitou radního pro sport Bohumila Zoufalíka a předsedkyně sportovního výboru Kateřiny Peštové.

Na milovníky běhání z řad dospělých čekají 3 trasy. Amatérští hobby běžci si mohou vyzkoušet trať v délce 1600 metrů a pro ty zdatnější je uchystán běh na 5 i 10 kilometrů. Malí běžci si mohou vybrat, zda budou závodit na úseku v délce 200 nebo 800 metrů. Aktivní desítka nezapomněla ani na občany s handicapem. Vozíčkáři si budou moci změřit své síly na závodní trase 1600 metrů. Pro každého závodníka je připraven pěkný batůžek, který bude příjemnou upomínkou na absolvovaný závod. Děti do šesti let neplatí startovné, pro závodníky ve věku 7 až 15 let činí startovné 50 Kč. Dospělí účastníci zaplatí při včasné registraci do 7.října na webu aktivnidesitka.cz 100 Kč, přímo na místě pak 200 Kč.

Výtěžek ze startovného poputuje na pomoc potřebným

Akce má filantropický podtext a výtěžek ze startovného tak poputuje na pomoc potřebným. Vybranou částku obdrží jeden konkrétní obyvatel Prahy 10, který po zdravotní stránce neměl v životě příliš štěstí. Jedná se o dlouhodobého pacienta FN Motol, 15letého Matěje B., který zde pravidelně 3x týdně absolvuje dialýzy. Tento talentovaný chlapec je schopným violoncellistou, který koncertuje i za hranicemi naší republiky. Možná, že část své hudební produkce předvede i přímo na místě. Zapojte se do Desítky na desítce a pomozte mu získat vysněný počítač s bezdrátovou klávesnicí a myší. Dar předají Matějovi přímo na místně herci ze seriálu Modrý kód.

V rámci sportovního a volnočasového veletrhu se můžete zblízka seznámit s oblíbenými i méně známými sportovními disciplínami. Čeká na vás volejbal, jóga, pilates, badminton, inline bruslení, florbal, hokej, lakros a mnoho dalšího. Nezapomnělo se ani na zdravý životní styl, výživu a péči o tělo. Děti se mohou vyřádit ve skákacím hradu nebo se proměnit v oblíbeného hrdinu díky malování na tělo. Pořadatelé mysleli opravdu na všechno, a tak vás čeká nezapomenutelná neděle, kterou byste rozhodně měli zařadit do svého podzimního programu.

Další informace naleznete ZDE a ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…