Praha 2: Městská část vypsala dotační programy na rok 2018 a 1. čtvrtletí 2019

22.01.2018 19:47

Městská část Praha 2 vyhlašuje dotační program pro rok 2018 a 1. čtvrtletí roku 2019. Radní Prahy 2 souhlasili na svém dnešním zasedání s vyhlášením dotačního programu pro jednotlivé oblasti. Granty městské části se zaměřují na podporu kultury, sportu, životního prostředí, mimoškolních aktivit dětí a mládeže, na oblast sociální a sociálně zdravotní a na prevenci kriminality a podporu sociálně patologických jevů a návazné kriminality.

Praha 2: Městská část vypsala dotační programy na rok 2018 a 1. čtvrtletí 2019
Foto: Praha2.cz
Popisek: Praha 2

Městská část Praha 2 chce touto formou zejména podpořit obohacení aktivit na svém území, pomoci lidem se sociálním nebo zdravotním handicapem a přispět ke zlepšování kvality života ve veřejném prostoru. Celkem je v rozpočtu městské části vyhrazeno pro tyto účely více než tři miliony 209 tisíc korun.

Největší objem peněz, 900 tisíc korun, je určen na oblast sociální a sociálně zdravotní. Prioritou je podpora rodin s ohroženými dětmi, občanů v tíživé životní situaci, osamělých seniorů se sníženou soběstačností i programů rehabilitační a terapeutické péče o občany s chronickým onemocněním či zdravotním postižením.

O dotační podporu mohou žádat fyzické nebo právnické osoby, které realizují některé z témat jednotlivých dotačních programů a splňují další podmínky. O příspěvek se mohou ucházet například provozovatelé jednorázových či dlouhodobých akcí, organizace působící v Praze 2, ale i jednotlivci, kteří se starají o zušlechtění veřejného prostoru.

Maximální výše jednoho příspěvku se u jednotlivých dotačních programů liší. Formuláře a další dokumenty budou vyvěšeny na úřední desce a webových stránkách úřadu (ZDE). Nejzazší termín pro podání žádosti je pondělí 26. 3. 2018. do 13:30 hodin.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

10:28 Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

Zasportovat si, poměřit síly se svými vrstevníky, zabavit se – a možná i vyhrát. To všechno má přiné…