Praha 5: I nevidomí dokážou lézt po skalách, a ještě si přitom zasoutěžit

08.04.2016 9:22

Unikátní závody nevidomých v lezení na stěně se uskuteční v neděli 17. dubna v lezeckém centru SmíchOFF v Praze 5. Ve výjimečném sportovním klání budou soutěžit tříčlenné týmy, složené z nevidomých, dospělých bez zrakového handicapu a dětí. Po lezecké stěně všichni polezou se zakrytýma očima.

Praha 5: I nevidomí dokážou lézt po skalách, a ještě si přitom zasoutěžit
Foto: wikipedia.org
Popisek: Praha 5

Závody začínají v 10.30. Soutěžit bude úspěšná nevidomá klavíristka Ráchel Skleničková, která se představí i na Pražském jaru 2016, a také sportovec Ivo Budil, jenž reprezentoval Českou republiku už v roce 1996 na paralympiádě v Atlantě.  Na akci bude také Neviditelná výstava, na které můžete poslepu otestovat své chuťové buňky nebo si vyzkoušet novinku - zvukovou střelbu.

Závody se konají nejen díky nadšení nevidomých sportovců, ale také díky pomoci dobrovolnické organizace GE Volunteers, jejíž členové každý rok odpracují tisíce hodin na projektech, zaměřených na podporu znevýhodněných osob a dětí, seniorů a na ochranu životního prostředí. Počet akcí, realizovaných každý rok ve všech regionech České republiky ,již překročil dvě stovky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

MUDr. Ladislav Václavec byl položen dotaz

Zdraví máme jen jedno

Pane senátore, hlasoval jste pro senátní novelu zaměstnávání zahraničních zubařů u nás. Tito studenti medicíny, možná lékaři mají pracovat pod dohledem českého l=kaře, který asi podle vás nemá co na práci a tak bude dohlížet. Bez řádně ukončené zkoušky z českého jazyka a slevovat z náročnosti aproba...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Světelný smog se sníží, obměnou projde skoro 400 venkovních světel

10:23 Přerov: Světelný smog se sníží, obměnou projde skoro 400 venkovních světel

391 nových svítidel, 9 regulátorů napětí a 11 rozvaděčů veřejného osvětlení. Přerov plánuje ve druhé…