Praha 5: Jesličky Hřebenka přivítaly v novém školním roce další děti

07.09.2021 8:38 | Tisková zpráva

Velké poděkování patří městské části Praha 5, která zrekonstruovala a zmodernizovala další patro jeslí na Hřebenkách. Díky tomu se rozšířila kapacita jeslí na celkový počet 50 dětí ve věku 15 měsíců až tří let.

Praha 5: Jesličky Hřebenka přivítaly v novém školním roce další děti
Foto: Praha 5
Popisek: Jesle na Hřebenkách v Praze 5

„Pro rodiče se tak rozšířila nabídka péče o ty nejmenší děti, a mohou tak uvažovat i o nástupu do zaměstnání. Na základě požadavků rodičovské veřejnosti byla také zachována provozní doba od pondělí do pátku od 7:00 do 17:00 hodin," uvedl radní JUDr. Petr Lachnit.

Děti jsou rozděleny na dvě oddělení, mladší a starší. Péči o ně zajišťují profesionální pracovnice s odbornou způsobilostí. Děti s tetami v jeslích budou po celý rok pomalými krůčky objevovat svět v různorodých každodenních činnostech, které jsou rozděleny na týdenní programy se zážitkovou pedagogikou. Rozvíjejí se v pohybu, výtvarných a tvořivých aktivitách, dovednostech, rozumových schopnostech, v získávání hygienických návyků, poznávání bezpečného prostředí.

Měsíc září je v jesličkách zaměřen na téma „Pojď mezi nás“, kde nově příchozí děti procházejí pozvolnou adaptací, seznamují se s prostředím a novými kamarády. A mají se na co těšit, tým pracovnic pro ně připravil zajímavé akce, programy a hry jak v interiéru, tak v nádherných zahradních prostorách, plných zeleně, dětským hřištěm s novými herními prvky a venkovní terasou pro celoroční pobyt dětí na čerstvém vzduchu.

Rodiče, kteří se ještě nerozhodli, kam jejich dítě v tomto školním roce nastoupí, mohou podávat přihlášky během celého roku. Více informací naleznete na stránkách ZDE, nebo můžete kontaktovat vedoucí jeslí Bc. Mrózkovou na tel. 774246007, nebo navštívit facebookové stránky csop5.

Přejeme všem nádherný začátek školního roku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…