Praha 5: Letní výlety a vycházky aktivních seniorů

23.08.2021 8:38

„Letní program komunitního centra Prádelna je v plném proudu a kromě aktivit přímo v prostorách centra, jako je pravidelná Letní Staropramen iKavárna a herna stolního tenisu pro seniory nebo výměnné bazary a koncerty pro širokou veřejnost, se těší největší oblibě již tradiční celodenní poznávací výlety pro seniory mimo Prahu,“ uvádí radní JUDr. Petr Lachnit.

Praha 5: Letní výlety a vycházky aktivních seniorů
Foto: Praha 5
Popisek: Radní Judr. Petr Lachnit před odjezdem seniorského zájezdu do Hořovic

Letos již senioři navštívili Kolín, Rakovník a Hořovice, do konce srpna se ještě chystají do Benátek nad Jizerou. Díky podpoře městské části Praha 5 cestují vlastním pohodlným autobusem. Na místě je vždy objednán kvalifikovaný průvodce, který návštěvníky seznámí s historií i současností města, významnými pamětihodnostmi a zajímavostmi. Zároveň se společně podívají do vybraných památek a expozic a odpoledne si každý individuálně vybere a prohlédne místa dle vlastního zájmu, navštíví kavárnu, restauraci, místní tržiště atd.

“Osobně jsem byl pozdravit seniory při odjezdu na výše zmiňované výlety a musím potvrdit, že tyto akce velmi oceňují a pochvalují si také výbornou organizaci ze strany pracovníků komunitního centra Prádelna. Zvláště po náročné době vynucené izolace představují tato celodenní setkání a společné objevování mnohdy nepříliš známých míst naší vlasti přísun životní energie, obnovení společenských kontaktů, a hlavně radost z kontaktu s přáteli a známými. Nicméně si senioři rádi rozšíří i svoje historické znalosti a poznají zajímavosti mnohdy neprávem opomíjených lokalit. A samozřejmě posezení v místní kavárně je příjemným bonusem těchto akcí,” říká JUDr. Petr Lachnit, radní MČ Praha 5, který mj. dlouhodobě podporuje volnočasové aktivity seniorské populace.

Kromě výletů mimo hlavní město připravila obě komunitní centra Prádelna a Louka z Prahy 5 také komentované vycházky po Praze s průvodcem. Senioři si tak pod vedením profesionální a velmi originální průvodkyně prohlédli Bílkovu vilu, prošli všechna zákoutí Kampy a ještě se chystají do Stromovky, prozkoumat Malou Stranu nebo si projít i ty nejskrytější pražské pasáže.

Bonus pro všechny další návštěvníky Prahy připravili senioři z komunitního centra Louka, kteří během letních tvůrčích kurzů vytvořili krásné putovní kamínky, jež následně na výše zmiňovaných vycházkách rozmístili na různých místech. Pokud tedy malovaný oblázek někdo nalezne, může ho přemístit na jiné zajímavé místo nebo si ho nechat na památku. Hledající by aktuálně mohl nějaké nalézt okolo Chotkových sadů, na Kampě nebo třeba i na Václavském náměstí.

Všechny aktivity letního programu probíhají za dodržování všech aktuálních nařízení a opatření. Nutno podotknout, že všichni účastníci z řad seniorů je dodržují a cestování vlastním autobusem kromě zvýšeného komfortu dopravy přináší také zvýšenou bezpečnost právě z epidemiologického hlediska.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Praha 2 má nový poesiomat

19:06 Praha 2 má nový poesiomat

Návštěvníci Sadů Svatopluka Čecha na Vinohradech mají od včerejšího dne novou atrakci – hrací skříňk…