Praha 5: Malá akademie zdravého stárnutí v Komunitním centru Louka

02.04.2018 9:31

"Od letošního dubna bude v Komunitním centru Louka, U Královské louky 5, Praha 5 probíhat cyklus přednášek a seminářů, který připravilo Centrum sociální a ošetřovatelské pomoci, Praha 5 pro seniory ve spolupráci se Státním zdravotním ústavem Praha. Tyto semináře a přednášky jsou realizovány na základě udělení účelové neinvestiční dotace hlavním městem Prahou na podporu aktivit v oblasti místní Agendy 21 pro oblast zdraví a zdravého životního stylu na MČ Praha 5" uvádí JUDr. Petr Lachnit, radní MČ Praha 5 a pokračuje...

Praha 5: Malá akademie zdravého stárnutí v Komunitním centru Louka
Foto: Praha 5
Popisek: Floristický kurz pro seniory

Pod odborným vedením MUDr. Hany Janaty proběhnou přednášky a semináře, kde se dozvíme tak trochu jinak o „umění stárnout“ a jak toto období prožívat plnohodnotně a aktivně.

Podle současných výzkumů je 80% chronických nemocí způsobeno nezdravým životním stylem, proto se v přednáškách a seminářích budeme z velké části věnovat prevenci. Například při druhém setkání pod názvem Prevence je zábavnější než demence – jak zabránit nemocem nebo zmírnit jejich příznaky se dozvíme, jak snížit závažnost Alzheimerovy choroby nebo její nástup posunout o mnoho let, ale i o tom, jak zabránit dalším nemocem - cukrovce, potížím s pohybovým aparátem nebo srdečně cévním onemocněním. Nejde o dodržování nepříjemných pravidel, které ztrpčují život, ale o jednoduché zásady, které naopak přinesou více radosti do života.

Celý cyklus zakončíme po letních prázdninách nejen malým opakováním toho, co jsme se dozvěděli, ale tématem Hříšky a prohřešky aneb jak si sami ničíme zdraví si připomeneme, že nikdy není pozdě vylepšit svůj životní styl a uchovat si svěžest a elán v každém věku. Musíme ovšem vědět, co děláme špatně, potřebujeme porozumět svému tělu a nejen poslouchat rady odborníků, které nemusí sedět každému. Myslíte si, že víte, jak škodí alkohol, cigarety, sladkosti, uzeniny? Závěrečná přednáška pomůže každému odhalit skryté nepřátele vašeho zdraví a těm, kteří je znají, může pomoci je zvládnout. Nebojte se odhalit tajemství svého těla a duše, jste srdečně zváni.

Termíny seminářů a přednášek:

6. 4. v 10:30, pátek
Jak se bránit škodlivým stereotypům o stáří

26. 4. v 14:00, čtvrtek
Prevence je zábavnější než demence - jak zabránit nemocem nebo zmírnit jejich příznaky

3. 5. v 14:00, čtvrtek
Nekouřit nestačí - zdravý životní styl v kostce

31. 5. v 14:00, čtvrtek
Strach z úrazů je často jejich příčinou: bezpečný domov i okolí

8. 6. v 10:30, pátek
Chvála stresu - účinky pozitivního a negativního stresu

13. 9. v 14:00, čtvrtek
Hříšky a prohřešky: jak si sami ničíme zdraví

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

10:28 Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

Zasportovat si, poměřit síly se svými vrstevníky, zabavit se – a možná i vyhrát. To všechno má přiné…