Praha 5 opravuje zanedbanou pěší infrastrukturu z vlastních zdrojů

22.04.2021 14:51

Více než deset milionů korun investovala v loňském roce radnice Prahy 5 do oprav chodníků. Projekt financuje z Fondu rozvoje dopravy, kam převádí peníze z placených parkovacích zón. Sérii oprav chystá i letos.

Praha 5 opravuje zanedbanou pěší infrastrukturu z vlastních zdrojů
Foto: MČ Praha 5
Popisek: Radnice Prahy 5

Zcela zanedbané chodníky v ulicích Zahradníčkova, V Cibulkách či Slávy Horníka se už alespoň částečné revitalizace dočkaly. Další ulice na nutné opravy komunikace určené pěší čekají. Chodníky jsou v majetku Technické správy komunikací, které spadají pod Magistrát hlavního města Prahy. Praha 5 s jejich opravou nabídla pomoc.

„Není to vyloženě kritika. TSK spravuje stovky kilometrů silnic a chodníků s rozpočtem, který sotva pokryje nutné opravy hlavních či velkých komunikací. Proto jsme se rozhodli použít peníze ze zón placeného stání a opravit zanedbané chodníky, které by se rekonstrukce za normálních okolností dočkaly jen těžko,“ říká předseda Výboru dopravního ŮMČ Praha 5 Jan Panenka.

Praha 5 tako bude v projektu pokračovat i letos. V plánu je i jeho rozšíření o systém „rychlých“ oprav.

„Připravujeme výběrové řízení na firmu, která bude schopná v určitém časovém limitu zabezpečit drobnou opravu chodníku. Když opravíte drobné poškození včas, zabráníte případným velkým opravám,“ dodává Jan Panenka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

13:05 Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

Plast je celosvětově nejvíce využívaný obalový materiál, stejně tak tvoří největší podíl tříděného o…