Praha 5 převzala provoz pobočky České pošty na Barrandově

01.07.2021 9:15

Městská část Praha 5 uzavřela franšízu s Českou poštou na provoz pobočky pošty Partner+ ve Voskovcově ulici na Barrandově. Poštovní a dalších služeb včetně Czechpointu v poměrně hustě obydlené části Prahy 5 tak zůstávají v provozu.

Praha 5 převzala provoz pobočky České pošty na Barrandově
Foto: MČ Praha 5
Popisek: Radnice Prahy 5

„Platnost stávající smlouvy mezi Českou poštou a majitelem objektu společností Finep, která provozovala Poštu Partner+ na základě smlouvy o spolupráci s MČ Praha 5, vypršela na konci června. Pro nás je zachování těchto služeb v této lokalitě na stávající úrovni velmi důležité a proto jsme se rozhodli zajistit provoz pošty i nadále,“ vysvětluje záměr radní MČ Praha 5 Zdeněk Doležal.

Zachování poštovních služeb je v rozvojové lokalitě, kde bydlí v bezprostřední blízkosti pobočky okolo 4,5 tisíce lidí, klíčové. V dubnu roku 2022 a září 2023 bude navíc v lokalitě dokončeno dalších zhruba 140 nových bytů, a zároveň dojde i k dokončení výstavby tramvajové trati Barrandov – Holyně – Slivenec.

„Nejbližší pobočka České pošty je vzdálena bezmála dva kilometry a to je i podle metodiky Územního rozvoje na hranici doporučeného optima. Zachování pobočky Partner+ pro naše občany ve Voskovcově ulici je zkrátka nutné,“ dodává Zdeněk Doležal.

Roční provoz pobočky ve Voskovcově se třemi pracovníky vyjde na přibližně 1,5 milionu korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…